Θετικός ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 17 Απριλίου, 2019 09:17

Θετικός ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Θετικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατά την χθεσινή του επίσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ε.

Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σταθάκης και ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και συζήτησαν με τη Διοίκηση τις ευκαιρίες που προσφέρονται για χρηματοδότηση προγραμμάτων κτιριακής και ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου. Η Διοίκηση παρουσίασε τον εμπεριστατωμένο φάκελο της πρότασης για κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα έργο αξίας 6.000.000 ευρώ που θα αποκαταστήσει τις πολυάριθμες κτιριακές αστοχίες της αρχικής κατασκευής του νοσοκομείου και θα αποκαταστήσει τις σοβαρότατες φθορές που έχει υποστεί (καθότι δεν έχει ουδέποτε συντηρηθεί από το 2002).

Το έργο περιλαμβάνει μονάδα συμπαραγωγής θερμότητας-ηλεκτρισμού, ανανέωση των μηχανημάτων ψύξης, αντικατάσταση του εξοπλισμού πλυντηρίων, αντικατάσταση των μηχανημάτων της αποστείρωσης, αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης, τοποθέτηση λαμπτήρων Led χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, επισκευή δαπέδων, ενίσχυση της θερμομόνωσης του κτιρίου και αποκατάσταση φθορών στη στέγη, κουφώματα, στέγαστρα κ.λ.π.

Επίσης αναμένεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων (έργο χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Ενέργειας της Γερμανίας) καθώς η σχετική πρόταση του νοσοκομείου μας έχει αξιολογηθεί ως η καλύτερη για δημόσιο κτίριο στη σχετική αξιολόγηση των προτάσεων.

Σήμερα το νοσοκομείο καταναλώνει 10.000.000 κιλοβατώρες ηλεκτρική ενέργεια που σημαίνει δαπάνη 1.100.000 ευρώ και 17.000.000 κιλοβατώρες φυσικό αέριο που σημαίνει δαπάνη 800.000 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των 2 παραπάνω έργων το νοσοκομείο θα είναι 100% αυτάρκες σε ενέργεια, που σημαίνει ότι το κόστος του έργου θα αποσβεστεί πλήρως σε 5 χρόνια ενώ η εξοικονόμηση 1,5 εκατομμυρίων  ευρώ θα συνεχίζεται στο διηνεκές.

Από την πλευρά του ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τη συμφωνία τους για τις προτάσεις του νοσοκομείου και ενημέρωσαν και για άλλες ευκαιρίες που προσφέρουν τα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Υπουργείου.

Σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου η ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στον Έβρο ο κ. Σταθάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και δήλωσε πως το νοσοκομείο έχει ετοιμάσει ένα από τα πιο πρωτοποριακά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και πως στο Υπουργείο δίνεται τεράστια προτεραιότητα στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας των δημοσίων κτηρίων και ετοιμάζεται εξαγγελία χρηματοδότησης περίπου ενός δισεκατομμυρίου για τα δημόσια κτήρια. Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει ωριμάσει την μελέτη άρα θα είναι από τα πρώτα που θα μπουν στο πρόγραμμα για πλήρη χρηματοδότηση και με πιθανή διεύρυνση για την κτιριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου.


Συντάκτης Νewsroom 17 Απριλίου, 2019 09:17

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV