Χατζηγιάννογλου: “Με τον Παπατσαρούχα δεν έχω συνεργασία” – Ανοιχτή η πόρτα για Σαρσάκη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Ιουνίου, 2019 19:59

Χατζηγιάννογλου: “Με τον Παπατσαρούχα δεν έχω συνεργασία” – Ανοιχτή η πόρτα για Σαρσάκη

Απάντηση για το θέμα της αποχώρησης του Ιωάννη Σαρσάκη από τον συνδυασμό του “Απ’την Αρχή” έδωσε σήμερα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μέσα από την συχνότητα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ.

Μετά το κείμενο που κοινοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Σαρσάκης το βράδυ της Κυριακής στο οποίο έκανε γνωστή την αποχώρησή του από τον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο συνδυασμός “Απ’την Αρχή” (μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά ΕΔΩ), ο κ. Χατζηγιάννογλου μίλησε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ αναλυτικά για το θέμα δίνοντας παράλληλα και τις δικές του απαντήσεις στις φήμες και στα όσα σχόλια ακούγονται περί συνεργασιών.

Αρχικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του κ. Σαρσάκη στον συνδυασμό καθώς χαρακτήρισε τον τρόπο που ανακοινώθηκε η αποχώρηση “λίγο πρόχειρο, λίγο βιαστικό” και παράλληλα εξήγησε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί από πλευράς του οριστικό. Δήλωσε πως θα του δώσουν χρόνο, λέγοντας επίσης πως “από την πλευρά μας δεν βλέπουμε κάτι μεμπτό σε αυτά που γράφει“. Ακόμη ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση επιθυμεί να γίνει μία συνάντηση με τον κ. Σαρσάκη και με όλο τον συνδυασμό προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, καθώς κανένας από τον συνδυασμό δεν γνώριζε την απόφαση αποχώρησης του, μία συνάντηση όπου πιστεύει ότι θα επιθυμεί και ο κ. Σαρσάκης και σύμφωνα με την εξέλιξη αυτής της συνάντησης θα κριθεί αν επιθυμεί τελικά ο κ. Σαρσάκης να αποχωρήσει οριστικά.

Επεξηγώντας τα τελευταία λόγια της χθεσινής ανακοίνωσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Απ’την Αρχή” είπε πως αν τελικά ο κ. Σαρσάκης δεν μείνει εντός του συνδυασμού θα προστεθεί κάποιο άλλο όνομα στο ψηφοδέλτιο για την επόμενη τετραετία: “εμείς 42 ξεκινήσαμε 42 θα συνεχίσουμε” επανέλαβε ο κ. Χατζηγιάννογλου, “δεν θα ξεχωρίσουμε ποιος εκλέχθηκε και ποιος όχι“.

Για το θέμα της στήριξης του πρώην δημάρχου Ευάγγελου Παπατσαρούχα, το οποίο θίγει και ο κ. Σαρσάκης στο κείμενό του ανέφερε “ειλικρινά επηρεάστηκε πάρα πολύ από όλα αυτά που σχολιάζονται στο πεζοδρόμιο και στο καφενείο. Όλα αυτά τα οποία περιγράφει δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ο κ. Παπατσαρούχας, ας πούμε δεν συμμετείχε ποτέ στις συγκεντρώσεις της παράταξης. Το ότι μπορεί να είχα εγώ επαφή με τον κ. Παπατσαρούχα επειδή ήθελα να μάθω γεγονότα και καταστάσεις μέσα στην δημαρχία από το παρελθόν αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον αποκλείσω από διάφορες συζητήσεις όσον αφορά τη γνώση που έχει. Και γιατί να έχει πρόβλημα μόνο με τον κ. Παπατσαρούχα την ώρα που έχω μιλήσει με όλο τον κόσμο που έχει διοικήσει μέσα στην δημαρχία; Κανονικά θα έπρεπε να πούμε σαν παράταξη ότι δεν μιλάμε με κανέναν. Αλλά αυτό είναι κόντρα στις αρχές μας“. Συμπλήρωσε πως οι συνεργασίες είναι μόνο με αυτούς που έχουν εκλεχθεί αναφέροντας και την επικοινωνία που είχε με τον κ. Δημητρίου ενώ ανέφερε προσπάθειες του κ. Τοκαμάνη για συνεργασία με τον κ. Πατσουρίδη μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των εκλογών. “Τώρα θα αποκλείσουμε εμείς τις συνεργασίες εκ των προτέρων 3 μήνες πριν αναλάβουμε; Θεωρώ ότι είναι λίγο βιαστικό. Ούτε μοιράσαμε θέσεις πουθενά ούτε τίποτα” είπε χαρακτηριστικά ενώ απάντησε και στην φήμη που θέλει να έχει δώσει την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στον κ. Πατσουρίδη “δεν γίνεται αυτό εκ του νόμου του εκλογικού“.

Ξεκαθαρίζοντας το θέμα των συνεργασιών του συνδυασμού του μετά και τα σχόλια που πυροδότησε η χθεσινή ανακοίνωση ο κ. Χατζηγιάννογλου πρόσθεσε για άλλη μια φορά πως “με τον κ. Παπατσαρούχα δεν έχω συνεργασία διότι δεν είναι εκλεγμένος, δεν είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο”.

Τέλος ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Διδυμοτείχου μίλησε και για την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού “Απ’την αρχή” που ζητήθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η επανακαταμέτρηση ζητήθηκε από την παράταξη του κ. Χατζηγιάννογλου καθώς υπήρχε αρχικά μία σύγχυση στην λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων προς την 6η και 7η θέση μεταξύ της κ. Δελήμπαλτα και του κ. Παπακωνσταντίνου και με αφορμή άλλα αιτήματα επανακαταμέτρησης και την διαφορά που ανέδειξαν αυτά τελικά η παράταξη έκανε ένσταση για να γίνει ξανά η καταμέτρηση.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Ιουνίου, 2019 19:59

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV