Φέρες: Τέλος καλό όλα καλά για το Περιφερειακό Ιατρείο – Απέδωσαν οι αντιδράσεις

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Οκτωβρίου, 2021 11:34

Φέρες: Τέλος καλό όλα καλά για το Περιφερειακό Ιατρείο – Απέδωσαν οι αντιδράσεις

Τεταμένο το κλίμα που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στις Φέρες με την κινητοποίηση κατοίκων και φορέων για να αποτρέψουν την αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου τους. Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Φερών κ. Δημήτρη Κολγιώνη ο οποίος μας μετέφερε την πληροφορία ότι “εντός της ημέρας θα έχουμε θετική έκβαση” μετά την κινητοποίηση και την οργισμένη επιστολή που απεστάλη στους αρμόδιους. Πράγματι, η σύντομη αλλά έντονη – όπως φαίνεται – κινητοποίηση κατοίκων και τοπικών φορέων απέδωσε, και πριν λίγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης δημοσιοποίησε με ανάρτησή του τη θετική έκβαση, ενημερώνοντας τους κατοίκους των Φερών πως η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου τελικά παραμένει ως έχει.

Η ανάρτηση του κ. Ζαμπούκη:


“Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα επισήμως με έγγραφο για την απόφαση της τροποποίησης λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του, χωρίς κανένα ίχνος “λαϊκισμού” προχώρησα με πρωτοβουλία μου σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βασίλη Μαυρίδη, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης (ΥΠΕ) Δημήτριο Τσαλικάκη και την Ειρήνη Χατζοπούλου Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ , στους οποίους παρουσίασα την πραγματική κατάσταση πέρα από αριθμούς και πίνακες excel και προτείνοντας λύση σε συνεργασία με το προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών.

Η πρόταση αυτή εξυπηρετεί τη συνέχιση λειτουργίας του ιατρείου

α) ως πρώτη υγειονομική δομή που συναντά κανείς στην χώρα μας από το τελωνείο Κήπων,
β) εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην πλειοψηφία τους υπερήλικες,
γ) εξυπηρετεί δύο κέντρα συνοριακής φύλαξης,
δ) δύο ταξιαρχίες με τις οικογένειες τους,
ε) πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες Rapid Test εξυπηρετώντας την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον η απόσταση από τις Φέρες στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης απαιτεί χρονική διάρκεια σαράντα λεπτών κάτι το οποίο καθιστά την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε πρωτοβάθμια βάση άκρως επιτακτική.

Πριν από λίγο με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς από την 4η ΥΠΕ ότι τροποποιείται εκ νέου η αρχική απόφαση και επανέρχεται στο προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας το Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η αποδυνάμωσή του.

Αν και εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα αυτά δεσμεύομαι ότι θα πράξω ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσω την υγεία των συνδημοτών μου”.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Οκτωβρίου, 2021 11:34
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV