Κινητοποίηση στις Φέρες για την αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Οκτωβρίου, 2021 19:22

Κινητοποίηση στις Φέρες για την αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 11:00 μπροστά από το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών

Απαιτούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να μην παίζετε με την υγεία των παιδιών μας”, αναφέρουν οι φορείς της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, οργανώνοντας κινητοποίηση την Παρασκευή το πρωί μπροστά από το Περιφερειακό Ιατρείο τους, στην οποία καλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής “για να ανατρέψουμε με κάθε τρόπο την απόφαση αυτή“, όπως τονίζουν.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα των κατοίκων της περιοχής


Μετά την απόφαση της 4 ΥΠΕ να κλείσει το περιφερειακό ιατρείο Φερών και να αποσπάσει το ιατρικό προσωπικό, καλούμε το σύνολο των δημοτών της περιοχής να παρευρεθούν την Παρασκευή 29-10-21 στης 11 :00 έξω απ το περιφερειακό ιατρείο για να διαμαρτυρηθούμε και να ανατρέψουμε με κάθε τρόπο την απόφαση αυτή!
Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να ενεργεί εις βάρος της υγείας της δικής μας και των παιδιών μας!

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους

Παράλληλα, διαμαρτύρονται με επιστολή τους οι Φορείς των Φερών για την αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου, απευθυνόμενοι στο Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η επιστολή κοινοποιείται και στους: Υπουργό Υγείας, Υφυπουργό Υγείας, Βουλευτές Ν. Έβρου, Κέντρο Υγείας Σουφλίου, Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριε Διοικητή,

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να αποδυναμώσετε το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών. Η απόφασή σας να σταματήσετε τις εφημερίες μετακινώντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρείου σε άλλες νοσηλευτικές δομές, ουσιαστικά κλείνει το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών.

Το Ιατρείο μέχρι και σήμερα λειτουργεί όλο το 24ωρο εξυπηρετώντας πολίτες της περιοχής, σε επείγοντα και τακτικά περιστατικά. Τα τακτικά περιστατικά που εξυπηρετεί ξεπερνούν μηνιαίως αριθμητικά τις 3.000 και τα επείγοντα τα 400. Αναλογιστήκατε που θα εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας;

Παρακαλούμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι α) το Ιατρείο μας είναι η πρώτη υγειονομική δομή που συναντά κανείς κατά την είσοδό του στη χώρα μας από το Τελωνείο Κήπων, β) εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην πλειοψηφία τους υπερήλικες, γ) εξυπηρετεί 2 Κέντρα Συνοριακής Φύλαξης, 2 Ταξιαρχίες με τις οικογένειές τους, δ) πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες rapid tests εξυπηρετώντας την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Επιπλέον, η απόσταση της πόλης μας από το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης απαιτεί χρονική διάρκεια 40 τουλάχιστον λεπτών, πράγμα που καθιστά την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε πρωτοβάθμια βάση άκρως επιτακτική.

Από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος το Περιφερειακό Ιατρείο μας λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο Astra Zeneca εμβολιάζοντας πολίτες όλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εδώ και ένα μήνα λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο Pfizer καλύπτοντας τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Φερών. Επίσης, το προσωπικό του Ιατρείου από την πρώτη στιγμή πραγματοποιεί εμβολιασμούς κατ’ οίκον χρησιμοποιώντας μάλιστα για την μετακίνησή του τον οδηγό και το αυτοκίνητο του Δημάρχου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

  • να ανακαλέσετε την απόφασή σας.
  • να μην προχωρήσετε στην υποβάθμιση της περιοχή μας.
  • να συνυπολογίσετε τη γεωγραφική ταυτότητα της περιοχής.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους για κάθε περιστατικό που δεν θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως λόγω των αποφάσεών σας. Σας δηλώνουμε ότι το σύνολο της κοινωνίας μας δεν είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί μοιρολατρικά τις αποφάσεις σας.

Σας γνωστοποιούμε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να σταθεί με κάθε τρόπο και μέσο απέναντι στην απόφασή σας. Απαιτούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να μην παίζετε με την υγεία των παιδιών μας. Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα άμεσα ξεκινά ο αγώνας μέχρι ν΄ανακαλέσετε την απόφασή σας.

Οι Φορείς της Δ.Ε. Φερών


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Οκτωβρίου, 2021 19:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV