Α. Δημοσχάκης: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις φορολογικές επιβαρύνσεις στο Φυλάκιο λόγω ΚΥΤ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Ιουνίου, 2024 11:54
Swiss Approval

Α. Δημοσχάκης: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις φορολογικές επιβαρύνσεις στο Φυλάκιο λόγω ΚΥΤ

Σε Κοινοβουλευτική Παρέμβαση για το ζήτημα στο Φυλάκιο, που αποκάλυψε και ανέδειξε το radioevros.gr (δείτε ΕΔΩ) προέβη ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου

Ο κ. Δημοσχάκης διαβίβασε προς τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας – Οικονομικών & Εσωτερικών, επιστολή του Δήμου Ν. Ορεστιάδας του αρμοδίου Αντιδημάρχου στην οποία εκθέτει το ζήτημα με τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην επιχειρηματική τοπική δραστηριότητα κατοίκων της Κοινότητας Φυλακίου:

 Ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, προέβη (18/06) σε Κοινοβουλευτική Παρέμβαση διαβιβάζοντας προς τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας – Οικονομικών & Εσωτερικών, επιστολή του Δήμου Ν. Ορεστιάδας με υπογραφή του αρμοδίου Αντιδημάρχου στο επίκεντρο της οποίας, βρίσκονται οι ενδεχόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις στην επιχειρηματική τοπική δραστηριότητα κατοίκων της Κοινότητας Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας!


Συγκεκριμένα, προστίθενται αυθαίρετα  στον συνολικό αριθμό των μονίμων κατοίκων του Χωριού & οι προσωρινά διαμένοντες  αλλοδαποί ως διαβατικοί, λόγω σύλληψης, καταγραφής & προσωρινής κράτησης τους, στις τοπικές δομές Κ.Υ.Τ. του Υπουργείου Μετανάστευσης και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας! 

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά: 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει προς το Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, διαβιβάζοντας προς τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας – Οικονομικών & Εσωτερικών, την επιστολή του ΔΗΜΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, με υπογραφή του αρμοδίου Αντιδημάρχου.

Στην αυτή επισημαίνεται προβληματισμός, σε σχέση με τα αποτελέσματα της τελευταίας (2021) απογραφής του μονίμου πληθυσμού στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, αλλά και για τις φορολογικές συνέπειες που προκύπτουν στον πληθυσμό του Χωριού.

Υπογραμμίζεται, πως τα προβλήματα της απογραφής συνιστούν αποτέλεσμα της συμπερίληψης των προσωρινώς διαμενόντων αλλοδαπών στο τοπικό Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ) & του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κρατουμένων Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α) ως μονίμων κατοίκων που ως γνωστό ποικίλει καθημερινά…! 

Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι σημαντικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις για κατοίκους που ασκούν ή επιθυμούν να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς αίρονται οι προβλεπόμενες εκ του νόμου ελαφρύνσεις για “οικισμούς” και “χωριά”, με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 500 κατοίκους.

Συνιστά, επομένως, ουσιώδη και επιτακτική ανάγκη, η άμεση εξέταση του ζητήματος, με την ευαισθησία που διακρίνει την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές περιπλοκές που δυσχεραίνουν τις τοπικές οικογένειες & επιχειρήσεις στην Κοινότητα Φυλακίου Ν. Ορεστιάδας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Ιουνίου, 2024 11:54
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV