Στην Κομοτηνή σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2020 09:50
Swiss Approval

Στην Κομοτηνή σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Θράκη.

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Σακελλαροπούλου, μεταξύ άλλων, άλλων θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς, τις πρυτανικές Αρχές και τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Θα περπατήσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα ξεναγηθεί στους χώρους του Οινοποιείου “Κίκονες” και θα επισκεφθεί τη Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών «SunlightRecycling».

Χθες, από την Ξάνθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη Θράκη σπάνιο συμβιωτικό παράδειγμα, για να επισημάνει ότι η «η Θράκη διέσχισε τα ταραγμένα νερά της ιστορίας της με νηφαλιότητα και κατέδειξε ότι οι ιστορικές και πολιτισμικές εμπειρίες είναι παράδοξα υβριδικές, μετέχουν πολλών, ακόμη και αντιθετικών βιωμάτων». Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η Θράκη «κατέδειξε ότι τα σύνορα δεν ορίζουν μόνο γεωγραφικά τα όρια πολιτικών οντοτήτων ή νομικών αρμοδιοτήτων, δεν διασφαλίζουν μόνο την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, δεν έχουν μόνο ανεξάντλητη μεταφορική σημασία, αλλά είναι και ζώνες διάβασης προς τους άλλους, περάσματα από την όχθη της μισαλλοδοξίας σε αυτήν της δημιουργικής σύνθεσης.


Στη βάση της αμοιβαιότητας, βεβαίως, η οποία, δυστυχώς, δεν είναι δεδομένη, όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορά μας και η διαρκής ένταση που τα συνοδεύει».


Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2020 09:50
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV