Την καταβολή του επιδόματος των 800€ ζητά ,μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2020 10:12

Την καταβολή του επιδόματος των 800€ ζητά ,μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας

Το κλείσιμο των δικαστηρίων στις 13 Μαρτίου ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση στη μάχη για τη μη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Μέχρι και σήμερα τα δικαστήρια επί της ουσίας παραμένουν κλειστά και οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα έχουν πάψει αναγκαστικά κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, στερούμενοι εισοδήματος από την άσκηση του επαγγέλματος τους. 

Παρά τις διπλές εξαγγελίες της κυβέρνησης για οικονομική στήριξη του κλάδου, που είναι από τους άμεσα πληττόμενους από την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικών γραφείων κ.τ.λ., η κυβέρνηση αρνείται να αιτιολογήσει τη δυσμενή μεταχείριση εις βάρος των δικηγόρων, οι οποίοι εξαιρέθηκαν αδικαιολόγητα απότην καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ για το μήνα Μάϊο.


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει τη συμπαράσταση των βουλευτών του νομού Έβρου και τους απέστειλε επιστολή με την οποία τους καλεί να αναλάβουν πρωτοβουλία, προκειμένου να θεσμοθετηθούν άμεσα διατάξεις για την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων με την άμεση καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ.

Με την επιστολή τους γνωστοποιήθηκαν κι άλλα αιτήματα που αφορούν τον κλάδο, όπως η απαλλαγή, άλλως, η μείωση στο χαμηλότερο  συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και η επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών από το ποσό των 10.000 ευρώ  στο ποσό των  25.000 ευρώ, μέτρο το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη δοκιμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία.Επίσης, η ένταξη όλων των δικηγόρων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό, αλλά και τη μη καταβολή, άλλως την αναλογική μείωση, του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από βουλευτές από όλα τα κόμματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το ίδιο αναμένουμε κι ευελπιστούμε ότι θα κάνουν και οι βουλευτές του νομού μας, δυο εκ των οποίων μάλιστα διατηρούν τη δικηγορική τους ιδιότητα.


Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2020 10:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV