Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 16 Μαρτίου, 2010 15:10

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη, έδρα του Νομαρχιακού Διαμερίσματος, ως εξής :

ΓΕΝΙΚΑ


  1. Γενικός σημαιοστολισμός του δημοτικού καταστήματος και των καταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ και Ι.Δ. , των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2010.
  2. Φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος, όλων των Δημοσίων
    Υπηρεσιών , των ΝΠΔΔ, Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2010       ( Αριθμ. Πρωτ. 12571/10.03.2010 έγγραφο του            Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-03-2010

    Πανηγυρικός εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία – εκπαιδευτήρια.

Ώρα 11.30 : Κατάθεση στεφάνων από μαθητές – σπουδαστές , προσκόπους και οδηγούς στο μνημείο των Βιζβίζηδων, συνοδευόμενοι από καθηγητές και βαθμοφόρους, καθώς και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο, παρουσία των Αρχών.

    ΠΕΜΠΤΗ  25-03-2010

Ώρα 07:00 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 08:00 : Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.

Ώρα 08:30 :  Εμβατήρια και θούρια από τα μεγάφωνα του Δήμου μέχρι και την έναρξη της παρέλασης.

Ώρα 10:15 : Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, κ.κ. Άνθιμου.

Ομιλητής, που θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό μέσα στο ναό μετά τη δοξολογία , ορίζεται ο κ. Μουσίκας Θεόδωρος, καθηγητής φιλόλογος του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξ/πολης.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τoν Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ντόλιο, τους Βουλευτές, τον Νομάρχη,    τη Γ. Γ. της Π.Α.Μ.Θ., τον Στρατηγό Δ/τή XII Μ.Π., τον Πρόεδρο της Ν.Α.Ρ.Ε., τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης, από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,  την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και από τον Ερυθρό Σταυρό.

Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Ώρα 12:00 :  Κοινή παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, των αναπήρων πολέμου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξ/πολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στην κεντρική λεωφόρο της πόλης παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).

    • Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν :

α)    Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες

β)   Η XII ΜΠ για τις  αποδόσεις  τιμών, την παρέλαση, τη διάθεση  στρατιωτικής μουσικής  ( ιερό ναό – μνημείο – παρέλαση )

γ)    Ο Δήμος Αλεξ/πολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων μπροστά στους χώρους του μνημείου και τη διάθεση της Φιλαρμονικής

δ)    Η Αστυνομική Δ/νση για την τάξη

Τελετάρχες ορίζουμε  τους κ.κ. Χρήστο Κυριαζίδη και Γιώργο Χατζηγιάννη, υπαλλήλους του Νομ/κού Διαμ/τος Έβρου και τους κ.κ. Στέφανο Γρηγοριάδη και Κώστα Κυριαλάνη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξ/πολης.

Εσωτερική Διανομή :

Γραφείο Νομάρχη

Γραφείο Τύπου


Συντάκτης Νewsroom 16 Μαρτίου, 2010 15:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV