Κ. Βενετίδης: Αναμέναμε να μπει ο Έβρος στο “κόκκινο”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Οκτωβρίου, 2021 12:27

Κ. Βενετίδης: Αναμέναμε να μπει ο Έβρος στο “κόκκινο”

Η Πολιτική Προστασία ενέταξε στο «κόκκινο» επίπεδο 4 και το νομό Έβρου, ενώ σταθερά στο «κόκκινο» παραμένουν οι νομοί Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Στο πορτοκαλί η Ροδόπη και τα νησιά της ΑΜΘ, Σαμοθράκη και Θάσος. Για τις τελευταίες εξελίξεις με την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΠΑΜΘ κ. Κώστας Βενετίδης.

“Υπάρχει ζήτημα με την ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Υγείας”…

“Περιμέναμε αυτή την εξέλιξη” δήλωσε ο κ. Βενετίδης, “μας ανησυχούσε το άνοιγμα το σχολείων“, σημείωσε. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας αναφέρθηκε στο ζήτημα που υπάρχει με την έλλειψη ενημέρωσης και συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας προς τις Περιφέρειες για τις υγειονομικές εξελίξεις, ενώ “στην αρχή υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία“, ανέφερε, “όμως όταν ανέλαβε το Υπουργείο εξολοκλήρου την υπόθεση, τα πράγματα άλλαξαν“. Έτσι, ο ίδιος προχώρησε σε προσωπικές εκτιμήσεις για την πορεία της κατάστασης στην περιφέρεια ΑΜΘ σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, προτρέποντας τους νέους κυρίως να προχωρήσουν στον εμβολιασμό “ως το μόνο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή“, όπως τόνισε.


“Το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης πιέζεται”

Ο κ. Βενετίδης εξήγησε γιατί θεωρεί “δύσκολο να φτάσουμε το στόχο του 75-80%” στο ποσοστό των εμβολιασμένων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα επιστημονικά δεδομένα και στα στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά με κρούσματα σε παιδιά και νέους. Μίλησε για τη συχνή επικοινωνία που έχει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της ΠΑΜΘ, περιγράφοντας κυρίως την κατάσταση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στο προσωπικό και της διοίκηση αυτού, που ανταποκρίθηκε και συνεχίζει να ανταποκρίνεται ως νοσοκομείο αναφοράς, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται.

Ακούστε αναλυτικά >>ΕΔΩ<<


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Οκτωβρίου, 2021 12:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV