Β’ ΕΛΜΕ Έβρου: Όχι στην συγχώνευση σχολείων, ναι στην ίδρυση νέων εκπαιδευτικών δομών

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 13 Νοεμβρίου, 2023 10:42

Β’ ΕΛΜΕ Έβρου: Όχι στην συγχώνευση σχολείων, ναι στην ίδρυση νέων εκπαιδευτικών δομών

Για τις προτάσεις της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου μίλησε ο Πρόεδρός της Χαρίλαος Κουσινίδης σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία”

Η ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ έρχεται μετά τις προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για το σχολικό έτος 2024-2025, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας. Οι προτάσεις αφορούν αρχικά στην ίδρυση μουσικού σχολείου, πρόταση που επαναλαμβάνεται μετά την περσινή σχετική πρόταση, αλλά και την μετατροπή των ΓΕΛ Δικαίων, ΓΕΛ Βύσσας και Εσπερινού ΓΕΛ
Ορεστιάδας σε Λυκειακές Τάξεις με προσάρτηση στο Γυμνάσιο Δικαίων, Βύσσας και Εσπερινού
Ορεστιάδας αντίστοιχα.

Στην αρχή ο κ. Κουσινίδης ανακοίνωσε ότι υπάρχει μία θετική εξέλιξη που αφορά στην πρόταση ίδρυσης Μουσικού και Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στην Νέα Ορεστιάδα. Η πρόταση, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες που οφείλουν να “τρέξουν” οι εμπλεκόμενοι φορείς περιλαμβάνει τα εξής βήματα: πρώτον την θετική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεύτερον την αποστολή της απόφασης προς το Περιφερειακό όργανο, έτσι ώστε να φτάσει και προς το υπουργείο για να εξασφαλιστούν αρχικά οι απαραίτητες πιστώσεις και να επιλεγεί στην συνέχεια ο κατάλληλος χώρος.


Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου κάνει αναφορά και στην συγχώνευση των σχολικών μονάδων (πέντε συνολικά στον Έβρο) και δη στων σχολικών μονάδων του Βορείου Έβρου. Σύμφωνα με τον κ. Κουσινίδη, η συγκεκριμένη ενέργεια θα αποβεί εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς δεν την βοηθά σε τίποτα και το μόνο που “προσφέρει” στον κρατικό κορβανά είναι η εξοικονόμηση του επιδόματος των διευθυντών, συνεπώς η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου ζητά την απόσυρσή της.

Η ανακοίνωση ωστόσο δεν μένει στον καταγγελτικό λόγο αλλά προτείνει την ίδρυση αθλητικού σχολείου στο βόρειο τμήμα του νόμου και επιπροσθέτως την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να λειτουργεί συνδυαστικά με το υπάρχον τεχνολογικό κέντρο στην περιοχή των Καστανεών και του ποταμού Άρδα, κάτι που ο κ. Κουσινίδης θεωρεί ότι θα μπορέσει να τονώσει την επισκεψιμότητα και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Επίσης η Β΄ ΕΛΜΕ προτείνει την ίδρυση Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο βόρειο Έβρο, στο πρότυπο των γραφείων που υπήρχαν παλαιότερα πριν από την έλευση των μνημονίων. Αυτό είναι κάτι που την απασχολεί ως πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια.

Τέλος ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ μίλησε για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών θέσεων, τα οποία δεν ήταν σε θέση να συγκεκριμενοποιήσει αριθμητικά αλλά έχοντας φτάσει στα μέσα του Νοέμβρη και έχοντας ακόμη αρκετά κενά, τόνισε πως είναι πάρα πολύ δύσκολη η ολοκλήρωση του έργου των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου ΕΔΩ


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 13 Νοεμβρίου, 2023 10:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV