Τους πρώτους καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα παρέλαβε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Νοεμβρίου, 2023 11:06

Τους πρώτους καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα παρέλαβε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Τους πρώτους 15000 καφέ οικιακούς κάδους, μέσω των οποίων θα συλλέγονται τα οργανικά απορρίμματα παρέλαβε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Μια σημαντική καινοτομία στον τομέα της καθαριότητας για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, εφαρμόζοντας τον Ν.4819/2021 για την ξεχωριστή διαλογή των υπολειμμάτων τροφής, και τη δυνατότητα κάθε σπιτιού να έχει ένα χωριστό δοχείο για την εναπόθεση αυτών.

Με την ενίσχυση επίσης του στόλου με δύο καινούργια καφέ απορριμματοφόρα κάνουμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης πρωτοπόρο στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών!” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.


* Ο καφέ κάδος είναι ο τρόπος, με τον οποίο ξεκινάει η διαδικασία κομποστοποίησης, δηλαδή ο φυσικός και άμεσος τρόπος ανακύκλωσης των οργανικών υπολειμμάτων.

**Στον καφέ κάδο συλλέγουμε οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ, με σκοπό την κομποστοποίηση, την φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών σε χρήσιμο λίπασμα, εδαφοβελτιωτικό ή όπως αλλιώς το λένε κομπόστ.

Με την παραλαβή των νέων καφέ απορριματοφόρων θα ανακοινωθεί κ η διαδικασία διανομής των κάδων, καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Νοεμβρίου, 2023 11:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV