Πόσο θα κυμανθεί η τιμή της λαγάνας φέτος στους φούρνους του Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Φεβρουαρίου, 2023 10:08

Πόσο θα κυμανθεί η τιμή της λαγάνας φέτος στους φούρνους του Έβρου

Ακριβότερη σε σχέση με πέρσι αλλά με διάφορες “εναλλακτικές” λύσεις για τους καταναλωτές θα είναι φέτος η λαγάνα στα αρτοποιεία του Έβρου

Λόγω της ακρίβειας κυρίως στα κόστη πρώτων υλών και στην τιμή ενέργειας, που έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους και όλα τα προϊόντα τους τελευταίους μήνες, η λαγάνα της φετινής Καθαράς Δευτέρας θα είναι ακριβότερη σε σχέση με πέρσι στους φούρνους του Έβρου. Όπως εξήγησε ο Αντιπρόεδρος Βορείου Έβρου της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου Σταύρος Κανλάκης, ο οποίος μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” για την προμήθεια και την τιμή της λαγάνας στα αρτοποιεία του Έβρου, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, η τιμή της μεγάλης λαγάνας θα κυμανθεί από 3,30 εώς 3,80 ευρώ. Ωστόσο αρκετοί αρτοποιοί έχουν υιοθετήσει το μέτρο της “μικρής λαγάνας” ώστε να καλύψουν και τους καταναλωτές που θέλουν να προμηθευτούν μικρότερες ποσότητες, και αυτές θα ξεκινούν από 2 ευρώ και πάνω. Το κόστος διαφοροποιείται και σε σχέση με την ποικιλία που έχουν κάποιοι φούρνοι, όπως η λαγάνα ολικής ή λαγάνες με εξτρά υλικά (π.χ. με ελιές).

Ο κ. Κανλάκης μίλησε και για τις αναγκαστικές αυξήσεις στην τιμή των προϊόντων των αρτοποιών, που όπως εξήγησε μετά από περίπου 20 χρόνια φέτος έγιναν αυξήσεις και μάλιστα απανωτές σχεδόν, καθώς έχουν πάρει μεγάλες αυξήσεις οι πρώτες ύλες ενώ η συνολική ακρίβεια έχει επηρεάσει τους καταναλωτές και στην προμήθεια του ψωμιού και άλλων ειδών αρτοποιείου.


Τέλος έγινε γνωστό πως την Σαρακοστή οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν σε ορισμένους φούρνους και κάποια επιπλέον νηστίσιμα προϊόντα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Φεβρουαρίου, 2023 10:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV