Τελευταία μέρα για τα τέλη κυκλοφορίας η σημερινή

Συντάκτης Νewsroom Ιανουάριος 11, 2019 10:55

Τελευταία μέρα για τα τέλη κυκλοφορίας η σημερινή

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή τελών κυκλοφορίας ή παράδοσης των πινακίδων. Όσοι δεν καταβάλλουν σήμερα το ποσό, θα κληθούν πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας. Δεν ισχύει για φέτος η πληρωμή τελών κυκλοφορίας για περιοδικό διάστημα.

Εκπνέει σήμερα η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεσης των πινακίδων. Όσοι δεν πληρώσουν μέχρι σήμερα, θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο που θα αντιστοιχεί στο ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας.

Γι’ αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει, ύστερα από έναν μήνα, με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Ωστόσο, έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του, κάτι που σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Πάνω από 110 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας τις τελευταίες ημέρες ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά έσοδα πάνω από τα 1,15 δισ. ευρώ.Για όσους έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.


Συντάκτης Νewsroom Ιανουάριος 11, 2019 10:55

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter