Αύριο απονέμονται τα 15α Βραβεία Πολιτισμού της ΕΠΟΦΕ με… αρβανίτικο άρωμα Ορεστιάδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Μαΐου, 2024 15:57

Αύριο απονέμονται τα 15α Βραβεία Πολιτισμού της ΕΠΟΦΕ με… αρβανίτικο άρωμα Ορεστιάδας

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου), στο πλαίσιο των 30 χρόνων από την ίδρυση της 1994-2024, διοργανώνει και φέτος την ετήσια και “ύψιστη τιμητική της εκδήλωση – θεσμό”, όπως τη χαρακτηρίζει, με τίτλο: «15α ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους “να τιμήσετε με την παρουσία σας το πολυδιάστατο αυτό ποιοτικό πολιτιστικό γεγονός”, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 ώρα 8:00 μ.μ. στην Αλεξανδρούπολη, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων φέτος βρίσκεται και η Ορεστιαδίτισσα (από το Νέο Χειμώνιο) ερευνήτρια τοπικού λαϊκού πολιτισμού των Αρβανιτών και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ζαλουφιωτών Νέου Χειμωνίου, η κ. Ελένη Θεοδωρακοπούλου – Ρουσσοπούλου, την οποία θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Σαράντης Σαραντίδης.


Αναλυτικά:

ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

* ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
π. Πρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, Πρόεδρος συλλόγου «Ένωση Θρακών», εκδότης, βιβλιοπώλης, συγγραφέας

> Παρουσιάζει η Κακαλή Αθανασία
Εκπαιδευτικός, π.Δήμαρχος Σουφλίου, π.Διοικητής Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Σουφλίου

* ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
π. Αντιπρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστορικής Μνήμης & Μουσικής Παράδοσης «Φωνές της Θράκης», Ερευνήτρια Τοπικού Λαϊκού Πολιτισμού Αρβανιτών

> Παρουσιάζει ο Σαραντίδης Σαράντης
Εκπαιδευτικός, Στιχουργός, Υπεύθυνος Μουσείου των Καραθεοδωρή

* ΙΣΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκών Νομού Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες», Ερευνητής Λαϊκού Πολιτισμού Καππαδοκών

> Προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος

Μουσική συνοδεία:

  • Χορωδία Συλλόγου Πολυτέκνων με Χοράρχη την Τερζίδου Ελένη
  • Χορωδία Συλλόγου «Φωνές της Θράκης» με Χοράρχη τον Λιγούδη Πασχάλη
  • Χορωδία Συλλόγου Καππαδοκών «Οι Τρεις Ιεράρχες» με Χοράρχη την Ισακίδου Σοφία

Τα 15α Βραβεία Πολιτισμού πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Τα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα “Βραβεία Πολιτισμού” αποτελούν ειδική εκδήλωση απόδοσης τιμών, που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) και πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση. Αποτελούν αποδεδειγμένα έγκριτο Πολιτιστικό Θεσμό για τον Έβρο, τη Θράκη και την πατρίδα μας εν γένει. Στα Βραβεία Πολιτισμού τιμούνται Πρόσωπα του Πολιτισμού και της Κοινωνίας, για την πολυετή συνολική προσφορά τους στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας – του Έβρου και της Θράκης, σε συνάρτηση με την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση, καθώς και τη βαρύτητα και την ποιότητα του παραγόμενου συνολικού πολιτιστικού και κοινωνικού έργου των προσώπων αυτών.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Μαΐου, 2024 15:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV