Ορεστιάδα: Γίνονται ασφαλτοστρώσεις – Ξαναξεκίνησαν οι εργασίες φυσικού αερίου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Σεπτεμβρίου, 2022 18:46

Ορεστιάδα: Γίνονται ασφαλτοστρώσεις – Ξαναξεκίνησαν οι εργασίες φυσικού αερίου

Από χθες Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας, αλλά και οι ασφαλτοστρώσεις στα σημεία που είχαν σκαφτεί και όπου έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες “παγίδες” για οχήματα και πεζούς. Όπως ανέφερε στο radioevros.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα θέματα τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας Αρχοντής Αρχοντίδης, ήδη έχουν γίνει χθες ασφαλτοστρώσεις επί της οδού Ευριπίδου στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας, ενώ ξεκίνησαν εργασίες και στο σημείο που θα εγκατασταθεί ο σταθμός αποσυμπίεσης στη νότια είσοδο της πόλης. Σχετικά με την καθυστέρηση των εργασιών, δήλωσε πως αυτή οφείλεται στις προβλεπόμενες καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων στα συνεργεία του εργολάβου, και πως τώρα που αυτές ολοκληρώθηκαν, συνεχίζονται κανονικά σε όλη την πόλη βάσει του αρχικού προγραμματισμού.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν ενημερωτικά σημειώματα κατά μήκος των οδών στα σημεία όπου έχει “καθήσει” το χώμα στα σκαμμένα των εργασιών, όπως επί της Εμμανουήλ Ρήγα και της Ορέστου, ώστε αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου να γίνουν οι προβλεπόμενες ασφαλτοστρώσεις από τον εργολάβο του έργου. Στόχος είναι να προλάβουν να “κλείσουν” όσο το δυνατόν περισσότερες ανοιχτές πληγές στους δρόμους της πόλης εν όψει του χειμώνα, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των κατοίκων, αλλά και το ενδεχόμενο ζημιών σε οχήματα.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες ασφαλτοστρώσεις είναι στην ουσία “μπαλώματα” στις τρύπες που έχουν ανοίξει για την εγκατάσταση των σωληνώσεων του φυσικού αερίου και γίνονται με ευθύνη του ιδιώτη εργολάβου. Στο μέλλον αναμένεται να ξεκινήσουν από το Δήμο Ορεστιάδας οι προγραμματισμένες ασφαλτοστρώσεις σε όλο το πλάτος και κατά μήκος των δρόμων, ένα έργο ιδιαίτερα περίπλοκο και χρονοβόρο, απαραίτητο όμως και ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Οι συνεχείς καθυστερήσεις μάλιστα, όπως ανά τακτά διαστήματα υποστήριζε η δημοτική αρχή, οφείλονται στην αναμονή για τις διάφορες εργασίες από διαφορετικές υπηρεσίες και εταιρίες, ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο του παρελθόντος με το “ράβε-ξήλωνε”… Σχετικά, μπορείτε να δείτε εδώ >> Υπομονή, η Ορεστιάδα αλλάζει

____________________


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 20 Σεπτεμβρίου, 2022 18:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV