Α. Αρχοντίδης: Υπομονή, η Ορεστιάδα αλλάζει

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 6 Ιουνίου, 2022 12:57

Α. Αρχοντίδης: Υπομονή, η Ορεστιάδα αλλάζει

Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι ζημιές και οι βλάβες σε ύδρευση, ηλεκτροδότηση, τηλεφωνία και ίντερνετ, ενώ πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για τις καταστροφικές για τα αυτοκίνητά τους λακκούβες και την ανυπόφορη σκόνη. Για όλα αυτά που προκύπτουν διαρκώς από τις εργασίες που εκτελούνται στην πόλη της Ορεστιάδας, οι οποίες την έχουν μετατρέψει σε ένα απέραντο εργοτάξιο, καλεσμένος στο studio του Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Αρχοντής Αρχοντίδης, αρμόδιος για τα θέματα τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας.

Αρχίζουν τα “μπαλώματα” με άσφαλτο την άλλη βδομάδα

Από τη συζήτηση με τον κ. Αρχοντίδη δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά προέκυψαν και σημαντικές ειδήσεις τόσο για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, προκειμένου να προχωρήσει η πολυαναμενόμενη ασφαλτόστρωση στις κεντρικές οδούς της Ορεστιάδας, όσο και για τα υπό εξέλιξη ή ευρισκόμενα σε τελικό στάδιο προγραμματισμού σημαντικά έργα, όχι μόνο στην έδρα αλλά και στα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου Ορεστιάδας. Όπως εξήγησε ο κ. Αρχοντίδης, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η αποκατάσταση των δρόμων στην περιοχή της Σαγήνης, εκεί όπου έχει περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να “καθίσει” το μπάζωμα στα σημεία που έχουν σκαφτεί και να τοποθετηθεί άσφαλτος από την εργολάβο εταιρία. Αυτό θα συνεχίζεται σταδιακά, προκειμένου να αποκατασταθούν οι λακκούβες, σε όλα τα σημεία που έχουν σκαφτεί και έχουν περάσει οι σωληνώσεις του φυσικού αερίου.


Οι ασφαλτοστρώσεις θα αρχίσουν αργότερα αλλά θα έχουμε κι άλλες αντιδράσεις

Συμπερασματικά, μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, του 2023, αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες για το φυσικό αέριο και για το Open Mall στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα ο κ. Αρχοντίδης προέβλεψε πως θα υπάρχουν και αργότερα αντιδράσεις όταν ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις από το Δήμο Ορεστιάδας και θα πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι εντελώς, κάτι που θα προκαλέσει φυσικά μεγάλες δυσκολίες στην κίνηση μέσα στην πόλη. Σημείωσε σχετικά πως θα είναι άλλη μια χρονοβόρα διαδικασία, αφού “δεν μπορεί να γίνει ασφαλτόστρωση σε ένα-δύο χρόνια σε όλη την πόλη ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουμε απ’ το κέντρο“.

“Συγγνώμη” και “Συγχαρητήρια” για την υπομονή

Για το σύνολο των παραπόνων και των αντιδράσεων όσων διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υφίστανται – και θα υποστούν και στο μέλλον, ο αντιδήμαρχος σχολίασε: “Προτιμούμε από τη δράση μας να προκαλούμε αντίδραση, παρά απ’την αδράνειά μας“, υποστηρίζοντας πως “Η Ορεστιάδα αλλάζει“… Ζήτησε “συγγνώμη”, τόνισε πως ήδη οι πολίτες δείχνουν μεγάλη υπομονή και αξίζουν συγχαρητήρια, χρειάζεται όμως αρκετή υπομονή ακόμα. Επιπλέον, προχώρησε και σε ένα “πολιτικό σχόλιο”, όπως το χαρακτήρισε, λέγοντας πως “ευτυχώς δεν υιοθετήσαμε την πρόταση της αντιπολίτευσης όταν στις αρχές του ’20 μας πίεζε να προχωρήσουμε, με κατάθεση πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο, σε ασφαλτόστρωση της Βασ. Κων/νου. Σκεφτείτε αν είχαμε υιοθετήσει αυτήν την πρόταση θα είμασταν ανακόλουθοι στις δικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους συνδημότες. Θα είχαμε μια ασφαλτοστρωμένη ολοκαίνουρια Βασ. Κων/νου και αυτή τη στιγμή θα την είχαμε ξανά σκαμμένη για τα έργα του φυσικού αερίου”.

Η Ορεστιάδα αλλάζει…

Μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη“, σύμφωνα με τον κ. Αρχοντίδη, είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής με όλα αυτά που πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν. Έδωσε ακόμη διευκρινήσεις και για την αποκατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στον Άρδα μεταξύ Καστανεών – Μαρασίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022, η ενημέρωση δε επεκτάθηκε και στις οδοστρωσίες στα Πετρωτά, την ασφαλτόστρωση στο Ορμένιο, την ανακατασκευή της Αθ. Πανταζίδου που ενώνεται πεζοδρομικά και αισθητικά με την υπόλοιπη πλατεία Δασίου, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και τα διπλοπαρκαρίσματα, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων, την κυκλοφοριακή μελέτη που ολοκληρώθηκε κ.α.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 6 Ιουνίου, 2022 12:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV