Σε 22 σχολεία σε δύο δήμους του Έβρου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Σεπτεμβρίου, 2023 11:30

Σε 22 σχολεία σε δύο δήμους του Έβρου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα”

Την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Σύμφωνα με απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 5620/22-9-2023 η υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024) θα εφαρμοστεί σε 1658 Δημοτικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρουν τα υπουργεία τα σχολικά γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις.


Συνολικά 22  δημοτικά σχολεία στον νομό Έβρου θα  συμμετέχουν τη φετινή εκπαιδευτική  χρονιά, στην  υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα δημοτικά  σχολεία της χώρας, σύμφωνα  με  την ανακοίνωση  των Υπουργείων  Παιδείας, και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Από τα  22 δημοτικά σχολεία στον Έβρο, τα 14  είναι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα 8 στον Δήμο Διδυμοτείχου, οι μόνοι από τους 5 δήμους του Έβρου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Δείτε τα σχολεία της Π.Ε. Έβρου:

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2017 και παρέχει σχολικά γεύματα σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών Σχολείων, προκειμένου να καλυφθούν, όσο το δυνατό, οι ανάγκες σίτισης αυτής της ομάδας του πληθυσμού.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Σεπτεμβρίου, 2023 11:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV