Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκόρδου Ν. Βύσσας ξεναγήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουνίου, 2019 14:14

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκόρδου Ν. Βύσσας ξεναγήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Στα πλαίσια της χθεσινής επίσκεψής του στον νομό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί -πέρα από τις τέσσερις μεγάλες πόλεις του νομού και την περιοχή των Καστανεών από όπου έστειλε το μήνυμά του προς την Άγκυρα – και την Νέα Βύσσα και συγκεκριμένα τον αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας σκόρδου στη Νέα Βύσσα.

Από την Νέα Βύσσα προέρχεται και η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρυσή Μπαχαρίδου που συνόδευσε χτες τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στην αποθήκη και το σημείο της τυποποίησης και ενημερώθηκε για την πορεία του συνεταιρισμού ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια, συμμετέχουν 20 τοπικοί παραγωγοί από το χωριό Βύσσα και απασχολούνται 25 εργαζόμενοι ενώ αποτελεί και τον μοναδικό συνεταιρισμό σκόρδου στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι οι εξαγωγές τους φτάνουν το 20% της παραγωγής.

Αναφορικά με την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο η κ. Μπαχαρίδου δήλωσε πως “έχει διττή σημασία. Από την μία δείχνει την ευαισθησία του στην ακριτική μας περιοχή σε μία τεταμένη γεωστρατηγικά περίοδο και από την άλλη τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει η ελληνική γη ακόμη και στις φαινομενικά πιο απομακρυσμένες περιοχές. 

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε,μεταξύ άλλων, μια παραγωγική μονάδα πρότυπο για τη συνεταιριστική γεωργία, και είδε προσωπικά τη δουλειά που γίνεται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής – Επεξεργασίας – Εμπορίας  Σκόρδου Βύσσας. Μια προσπάθεια που έχει καταστήσει το σκόρδο Βύσσας ένα ισχυρό brand αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη.

Ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς που θα εισάγει η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τη φορολογία των συνεταιρισμών στο 10% ωθώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερους αγρότες σε ευέλικτα συνεργατικά σχήματα“.


Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουνίου, 2019 14:14

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV