Στο νέο εργοστάσιο του Ορεστιαδίτη Δ. Πενταφράγκα ο πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Νοεμβρίου, 2023 18:26

Στο νέο εργοστάσιο του Ορεστιαδίτη Δ. Πενταφράγκα ο πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα Αττικής. Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Μάκης Βορίδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, κα. Βίκυ Λοΐζου. Επίσης, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Γεώργιος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Στέλιος Πέτσας.

Ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη περιηγήθηκαν στη νέα παραγωγική μονάδα εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων της Κερατέας και συναντήθηκαν με εργαζόμενους και στελέχη της ELPEN.


Για την επίσκεψη, οι Συνδιευθύνοντες Σύμβουλοι της ELPEN κ.κ. Κωνσταντίνος Πενταφράγκας και Θεόδωρος Τρύφων επισήμαναν:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς και τους εργαζομένους μας η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης στο νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων της εταιρείας μας στην Κερατέα Αττικής.

Μέσα στην κρίση τολμήσαμε να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πλάνο και αυτή η επιλογή μας δικαιώθηκε. Η νέα παραγωγική μονάδα έχει τη δυνατότητα σε πλήρη λειτουργία να καλύψει περισσότερους από 6 εκ. ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με φάρμακα για χρόνιες παθήσεις. Στο νέο εργοστάσιο της Κερατέας δημιουργούμε 300 νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους τομείς της παραγωγής, καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης. Το 2026, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, ο Όμιλος ELPEN θα απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους.

Στην ELPEN στεκόμαστε δίπλα στον Έλληνα ασθενή εδώ και έξι δεκαετίες. Είμαστε περήφανοι που ειδικά σε περιόδους ελλείψεων με τις νέες επενδύσεις συμβάλλουμε στην επάρκεια φαρμάκων στη χώρα θωρακίζοντας την υγεία των ασθενών. Με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας συνεχίζουμε να επενδύουμε, αναδεικνύοντας τη σημαντική οικονομική αξία που δημιουργεί ο τομέας της παραγωγής και της βιομηχανίας».

—-

Το νέο εργοστάσιο

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα, μία επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ, διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων και σκευασμάτων στερεών μορφών.

Είναι το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα και 1 από τα 5 εργοστάσια στην Ευρώπη με δυνατότητα χρήσης των πλέον σύγχρονων προωθητικών αερίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ.

Σε παρουσίαση του εργοστασίου σε δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του, ο Co CEO της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, δήλωσε: “Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος έρευνας και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Ένα οικοσύστημα το οποίο οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αναπτύσσουν τώρα για πρώτη φορά την τελευταία δεκαπενταετία στο πλαίσιο σημαντικών κινήτρων. Η επένδυση αυτή θα προσφέρει πρόσβαση σε ποιοτικά φάρμακα που αναπτύσσονται και παράγονται από Έλληνες επιστήμονες, καλύπτοντας περισσότερους ασθενείς και συμβάλλοντας στη μείωση των ελλείψεων στην αγορά του φαρμάκου.”

—-

Το διαχρονικό μήνυμα του Δημήτρη Πενταφράγκα: “Αγάπα τη δουλειά σου, αγαπάς το συνάνθρωπό σου”

Αγάπα τη δουλειά σου, αγαπάς το συνάνθρωπό σου.

Με αυτή την αρχή υλοποιήσαμε, από το 1965 μέχρι σήμερα, ένα όνειρο ζωής, μια ισχυρή και δυναμική ελληνική φαρμακευτική εταιρεία αντίστοιχη των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών.

Η ποιότητα των προϊόντων, η προσήλωση στην έρευνα και την ανάπτυξη, η αξιόπιστη στάση απέναντι στους ανθρώπους μας και η προσφορά μας προς την Ελληνική κοινωνία καθόρισαν τη διαδρομή μας όλα αυτά τα χρόνια και μας οδήγησαν σε επιτυχίες μέσα και έξω από τη χώρα μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της οικογένειας ELPEN για όλη την αφοσίωση με την οποία υπηρετούν καθημερινά το όραμα της εταιρείας, αλλά και στην επιστημονική κοινότητα της χώρας για την εμπιστοσύνη που πάντα έδειξε στο έργο μας, καθώς και τις διεθνείς εταιρείες που εκτίμησαν τη δυνατότητά μας να τις εκπροσωπήσουμε επάξια στην ελληνική αγορά.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, δεσμευόμαστε να βάζουμε πάντα τον πήχη ψηλά και να συνεχίσουμε να προωθούμε ενεργά το ποιοτικό ελληνικό φάρμακο στην Ελλάδα αλλά και τις αγορές του εξωτερικού, σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Δηµήτριος Κ. Πενταφράγκας
Ιδρυτής ELPEN A.E.
Πρόεδρος Δ.Σ.

> Δείτε την ιστορία της κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας ELPEN > ΕΔΩ


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Νοεμβρίου, 2023 18:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV