Στην “αντεπίθεση” Δήμος Ορεστιάδας και κάτοικοι Φυλακίου μετά τις δηλώσεις Μηταράκη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Νοεμβρίου, 2021 17:23

Στην “αντεπίθεση” Δήμος Ορεστιάδας και κάτοικοι Φυλακίου μετά τις δηλώσεις Μηταράκη

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Μηταράκη σχετικά με τις δομές στο Φυλάκιο, μίλησε για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν από πλευράς τους ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας.

Ο κ. Μαυρίδης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο ζήτημα του ΠΡΟΚΕΚΑ, δηλαδή φορέων της αυτοδιοίκησης, βουλευτές του νομού, υπουργούς για να συζητηθεί το θέμα με τα στοιχεία που ζήτησε και έχει ο Δήμαρχος στα χέρια του. Επιπρόσθετα αναμένεται και η υπουργική επίσκεψη του αρμοδίου για το ΠΡΟΚΕΚΑ υπουργού στην περιοχή δήλωσε για ακόμα μία φορά ο κ. Μαυρίδης επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει λάβει διαβεβαίωση για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος συνόψισε τις επικείμενες ενέργειες που έπονται και από πλευράς τους αναφέροντας: “Ήδη έχω ζητήσει να έρθει όλος ο φάκελος στα χέρια μου, ήδη το μεγαλύτερο μέρος το έχω πάρει σήμερα, απομένουν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι τα έχω στη διάθεση μου από μέλη της επιτροπής μέχρι αύριο. Έχω ζητήσει να γίνει απομαγνητοφώνηση τοποθέτησης του κυρίου υπουργού, έχω ανανεώσει το αίτημά μας και έχω πάρει διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού για το ΠΡΟΚΕΚΑ έτσι ώστε άμεσα τις επόμενες μέρες να κάνουμε μία συνεδρίαση όπως είχαμε πει όταν θα έχουμε αυτά τα δεδομένα με τη σύγκληση και την παρακολούθηση – αφού θα την κάνουμε διαδικτυακά – όλων των αρμοδίων φορέων, όλους τους βαθμούς, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και τα θεσμικά μας όργανα – εννοώ τους βουλευτές μας – προσκεκλημένους και τους υπουργούς έτσι ώστε να δούμε τα δεδομένα που πλέον δημιουργούνται και να αποφασίσουμε για τις ενέργειές στις οποίες θα προβούμε ως δημοτικό συμβούλιο”.


Υπενθυμίζεται ότι για την επέκταση θέσεων στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου αναφέρθηκε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το έργο και τη σύναψη σύμβασης για την “Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη Λέσβο, τη Χίο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου”.

Σχετικά με την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι “περιλαμβάνουν μία επέκταση περίπου 30 στρέμματα, για τη δημιουργία επιπλέον 240 θέσεων για ΠΡΟΚΕΚΑ και 20 θέσεων για καραντίνα. Η επιπλέον δόμηση αφορά περίπου 6,5 στρέμματα για χώρους ΠΡΟΚΕΚΑ, καραντίνας, διοίκησης, κοινόχρηστους και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Ο τελικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 21.718.039,66 ευρώ”.

Αντιδρούν με ανέγερση ναού οι κάτοικοι στο Φυλάκιο

Παράλληλα στο Φυλάκιο οι κάτοικοι ζητούν την συνδρομή των πολιτών για να προχωρήσει η ανέγερση ναού σε αγροτεμάχιο που παραχώρησε ιδιώτης ως κίνηση αντίδρασης στην απόφαση επέκτασης δομής στην περιοχή του Φυλακίου.

Μετά από πολύ αγώνα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε. Την κατασκευή Ιερού Ναού απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου, σε ιδιωτικό αγροτεμάχιο που το δώρισε κάτοικος του Φυλακίου στην εκκλησία, για να μην το πάρει το Υπουργείο Μετανάστευσης. Για την κατασκευή του Ι. Ναού πρέπει να συνδράμουμε όλοι, όπως μπορεί ο καθένας. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε σωματείο με την επωνυμία: “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΙΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των κατοίκων με την οποία ζητούν ενίσχυση για την ανέγερση του ναού. 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Νοεμβρίου, 2021 17:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV