Ξεπερνούν τα 400 τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Νοεμβρίου, 2021 16:49

Ξεπερνούν τα 400 τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ορεστιάδας

“Δραματική” χαρακτήρισε την κατάσταση με τον πολύ μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Ορεστιάδας ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαυρίδης μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και ενημερώνοντας το σώμα, τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ορεστιάδας ξεπερνούν τα 400.

Απελπιστική η κατάσταση και στο Kέντρο Yγείας Ορεστιάδας με συνεχή ροή ασθενών ανέφερε ο κ. Μαυρίδης ο οποίος επικοινώνησε πριν την συνεδρίαση με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας: “Αλλά το βλέπουμε όλοι πλέον έχουμε στο κοντινό περιβάλλον μας ανθρώπους που νοσούν, έχει ξεφύγει αρκετά η κατάσταση“. Ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή της Ορεστιάδας είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας καθώς ενώ ο μέσος όρος του πανελληνίως είναι γύρω στο 1,26% στον δήμο Ορεστιάδας κυμαίνεται όλες αυτές τις μέρες μεταξύ 12 και 15%.


Ένα ακόμη ενδεικτικό της κατάστασης είναι και τα θετικά κρούσματα ανάμεσα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς τρεις εξ αυτών ήταν θετικοί στον κορονοϊό κατά την χθεσινή συνεδρίαση, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευάγγελος Μαρασλής, ο οποίος δεν μπόρεσε να συμμετέχει εχθές στην συνεδρίαση.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Νοεμβρίου, 2021 16:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV