Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν!

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 24 Νοεμβρίου, 2021 18:59

Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν!

Εμείς, σας παρακινούμε. Εμείς, σας ζητάμε να στέλνετε τα θέματά σας, να σχολιάζετε αυτά που λέμε, να κάνετε – με τη συμμετοχή σας – την εκπομπή μας πιο ζωντανή.

Αυτή είναι η “Πρωινή Περιπολία”, αυτοί είμαστε εμείς!


Στην εκπομπή της 23ης/11ου/2021, ένας από τους σταθερούς και συνεπείς ακροατές μας, μας ζήτησε να σχολιάσουμε την κίνηση των παικτών και της διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα Ορεστιάδας» να τυπώσει και να φορέσει φανέλες με συγκεκριμένα πολιτικά – κοινωνικά μηνύματα, στεκόμενος αρνητικά προς την πρωτοβουλία αυτή.

Επειδή όμως ο ραδιοφωνικός λόγος κυλάει γρήγορα και στη ρύμη του μπορεί να παραλειφθούν ή να παρερμηνευτούν σχόλια και τοποθετήσεις, θεωρήσαμε καλό να αναπτύξουμε τις θέσεις μας γραπτώς, ώστε να μπορεί να επανέλθει κάποιος και γιατί όχι – να ανοίξει μια συζήτηση.

Εδώ στο «Ράδιο Έβρος» – και νομίζω ότι απηχεί τις απόψεις όλων των συντελεστών του – είμαστε άνθρωποι που σεβόμαστε απόλυτα την αυτοδιάθεση των πολιτών, την ελεύθερη σκέψη και δράση, την πρωτοβουλία και το κοινωνικό ενδιαφέρον, πάντα μέσα στα συνταγματικά όρια (μέχρι εκεί που δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων) και προσπαθούμε να το αναδεικνύουμε όπου το εντοπίζουμε.

Επ’ ουδενί λόγω η προβολή ενός γεγονότος δεν σημαίνει ταύτιση ή καταδίκη.

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΑΣ.

Στο θέμα μας όμως.

Οι προτεραιότητες του όποιου ατόμου ή φορέα είναι κατά βάση διαφορετικές. Γι αυτό είναι πολυσύνθετη η κοινωνία!

Το αν θα στηρίξει το κίνημα κατά της εξαφάνισης της Λιβελούλας, τον εκδημοκρατισμό της Κορέας, το δικαίωμα των αμβλώσεων ή το δικαίωμα στην ανόρθωση στήθους, είναι ευθύνη του και – από την ώρα που αυτό παίρνει διαστάσεις δημοσιότητας – κρίνετε από τους συνανθρώπους, με το δικό τους πάντα κριτήριο.

Αναφέρουμε ΤΟΣΟ διαφορετικής βαρύτητας θέματα ως παράδειγμα, για να καταδείξουμε και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Για όποιον παίρνει την πρωτοβουλία να κάνει κάτι για τα παραπάνω, σημαίνει ότι τα θεωρεί αρκούντος σημαντικά για να τον κινητοποιήσουν.

Εμείς θα αναδείξουμε την κάθε δράση!

Αυτά για τα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι η απάθεια, η κριτική του καναπέ, ο ωχαδερφισμός, η δουλικότητα και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στα κοινωνικά σύνολα.

Εν κατακλείδι, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι αν κάποιος ενεργοποιηθεί – έστω και ως αντίδραση – στο κίνημα για τη διάσωση της Λιβελούλας και προβεί σε μια δράση που αυτός θεωρεί σπουδαιότερη (π.χ. τη συγκέντρωση τροφίμων για ευπαθείς ομάδες – μέρες που είναι), φυσικά θα τον φιλοξενήσουμε, όπως και όποιον δηλώσει ότι δεν του αρέσει αυτή η δράση και προβαίνει σε δημιουργία ομάδας που στόχο έχει να βρει εργασία στους φτωχούς ανέργους.

Τέλος, δεν έχει σημασία για εμάς, το τι κάνει κάποιος στα πλαίσια της ελευθερίας του, αλλά ΑΝ κάνει!  

Πάντα ανοιχτοί για συζήτηση

Οι συντελεστές της «Πρωινής Περιπολίας»


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 24 Νοεμβρίου, 2021 18:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV