Στην Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Φεβρουαρίου, 2023 11:16

Στην Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης

Σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις αναμένεται να διεξαχθούν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης το προσεχές χρονικό διάστημα, καθιστώντας τον μεταξύ άλλων και προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στις μεγάλες διοργανώσεις που φιλοξενεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αθλητές, προπονητές και συνοδοί αναμένεται να ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα στον τόπο μας έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της περιοχής μας, να γευτούν τοπικές γεύσεις, να βιώσουν τη θρακιώτικη φιλοξενία και αναχωρώντας να αποτελέσουν πρεσβευτές του τόπου μας στις πόλεις τους.

Η συνέντευξη Τύπου για τους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης στην Αλεξανδρούπολη


Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε χθες (16/02) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης», ενόψει των χειμερινών αγώνων κολύμβησης που αρχίζουν αύριο στην Αλεξανδρούπολη, όπως καταγράφει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εκ μέρους της ΚΟΕ, ο β΄ αντιπρόεδρος, Γιάννης Νάτσιος, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη, καθώς και όλους τους χορηγούς που αγκάλιασαν την διοργάνωση. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος που έχει ένα τέτοιο κολυμβητήριο και τέτοιους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την κολύμβηση. Είναι πάντα δίπλα μας εδώ και πολύ καιρό. Η διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη που γίνεται στην χώρα μας και είναι στην Αλεξανδρούπολη. Η ελίτ του αθλήματος θα είναι εδώ. Αγωνίζονται για πρόκριση στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα και πρέπει να ξέρετε ότι η Ομοσπονδία δεν δίνει αυτούς τους αγώνες σε οποιαδήποτε πόλη. Τους έδωσε στην Αλεξανδρούπολη γιατί το αξίζει. Για τον λόγο αυτό το επόμενο βήμα της ΚΟΕ θα είναι να δώσουμε στην Αλεξανδρούπολη μία διεθνή διοργάνωση. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα καλύτερα χειμερινά που έχουν γίνει. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Βασίλης Δελησταμάτης, είπε: «Η πόλη μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες. Ο αθλητισμός θα είναι ο πρωταγωνιστής αυτό το τριήμερο και το κοινό της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους κορυφαίους του αθλήματος στην χώρα. Η απόφαση της ΚΟΕ να εντάξει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα την Αλεξανδρούπολη αποτελεί τιμή και για εμάς».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, επισήμανε: «Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά τόσο μεγάλους αγώνες κολύμβησης. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς, όχι μόνο για να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας σε ένα υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, αλλά και για να συστήσουμε σε ένα εξειδικευμένο αθλητικό κοινό την Αλεξανδρούπολη. Τα στελέχη της ΚΟΕ και οι κορυφαίοι αθλητές που έχουν ξανά έρθει εδώ στο παρελθόν γνωρίζουν το πόσο καλό είναι το κολυμβητήριό μας. Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό, το εξοπλίζουμε, το συντηρούμε σωστά και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για τους αγώνες αυτούς».

Το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΚΟΕ, Μιχάλης Κούγκουλος, τόνισε: «Η διοργάνωση είναι η σημαντικότερη του χειμερινού κύκλου της κολύμβησης για την Ομοσπονδία. Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το γεγονός χρειαζόταν η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, της Περιφέρειας και των χορηγών. Θέλω να τους ευχαριστήσω λοιπόν όλους γιατί χωρίς την συμπαράσταση τους δεν θα ήμασταν εδώ. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που μεταξύ άλλων διεκδικούν πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Για την εμπειρία του από την Αλεξανδρούπολη αλλά και για τους αγώνες, μίλησε ο τεχνικός διευθυντής Κολύμβησης ΚΟΕ, Βαγγέλης Κοζομπόλης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήρθα άλλες τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια για προετοιμασία της εθνικής ομάδας ή για αγώνες. Πραγματικά, η πρώτη μου εντύπωση ήταν καταπληκτική και από το κολυμβητήριο και από τις εγκαταστάσεις και σε επίπεδο φιλοξενίας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη διοργάνωση και θεωρώ ότι θα δώσει ένα περεταίρω έναυσμα στην τοπική κοινωνία να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με το άθλημα. Πιστεύω ότι θα έχει και αγωνιστική επιτυχία. Περιμένουμε σπουδαίες κούρσες, επιτυχίες και οι αθλητές θα φέρουν πιο κοντά τον κόσμο στην κολύμβηση».

Τους αθλητές εκπροσώπησαν η Όλγα Στούρα, μέλος της Προεθνικής Ομάδας Νέων Γυναικών, αθλήτρια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, και ο Τάσος Κούγκουλος, μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, αθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

«Κολυμπάω σε αυτό το κολυμβητήριο που θα γίνουν οι αγώνες πολλά χρόνια και νιώθω περηφάνια που θα κολυμπήσουν εδώ όλοι αυτοί οι κορυφαίοι αθλητές. Στις υπέροχες εγκαταστάσεις του κολυμβητήριου που θα απολαύσουν όλοι, έχει συμβάλει φυσικά ο Δήμος και τον ευχαριστούμε για αυτό. Στην διοργάνωση έχω ως στόχο ένα ατομικό ρεκόρ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», δήλωσε η Στούρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο και την Περιφέρεια που μας χάρισαν αυτούς τους αγώνες. Είναι η πρώτη μεγάλη στάση στην αγωνιστική μας χρονιά. Όπως και σε κάθε αντίστοιχο αγώνα θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αφού η ελίτ του αθλήματος θα είναι εδώ. Ευελπιστώ για το καλύτερο δυνατό και γιατί όχι για ένα ρεκόρ», είπε ο Κούγκουλος.

Ειδικότερα, τους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης από τις 17 Φεβρουαρίου πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες οι ακόλουθες σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις:

  • 17-18/02/2023, Πανελλήνιοι χειμερινοί αγώνες κολύμβησης, Κλειστό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης»
  • 18-19/03/2023, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΜΑ AXD Alexandroupolis, Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»
  • 18/03/2023, Αγώνες Διελκυστίνδας, Κύπελο Ελλάδος κλειστού γηπέδου, Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»
  • 22-23/04/2023, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Parabadminton, Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»
  • 27-29/03/2023, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων Taekwondo, Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»
  • 4-5/05/2023, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκράτιο, Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»
  • 4-5/05/2023, Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αν. Μακεδονίας Θράκης Taekwondo, Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
  • 1-2/07/2023, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Στίβου, Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς»

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Φεβρουαρίου, 2023 11:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV