Στην 5άδα των Δήμων για τον τίτλο της “Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024” η Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Οκτωβρίου, 2023 15:15

Στην 5άδα των Δήμων για τον τίτλο της “Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024” η Ορεστιάδα

Ανακοινώθηκαν οι πέντε προκριθέντες Δήμοι που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της “Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024” μετά την αξιολόγηση του πρώτου σταδίου

Ο Δήμος Ορεστιάδας κατάφερε να περάσει μαζί με άλλους τέσσερις δήμους στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης. Μαζί με την Ορεστιάδα, προκρίθηκε και ο Δήμος Κομοτηνής αλλά και η Θέρμη Θεσσαλονίκης, η Λάρισα και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Η τελετή ανακήρυξης της πρώτης “Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας – 2024” θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό περί τα μέσα Δεκεμβρίου.


Στόχοι του θεσμού της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας είναι:

  • να προάγει τη συμμετοχή των νέων 15 – 29 χρονών στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα μέσω ενός προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων, ούτως ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες και να συμβάλουν με τη δική τους νεανική, ουσιαστική συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της ζωής της πόλης
  • να προβάλει τον Δήμο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καταλυτικός σε όλο αυτό στάθηκε ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ορεστιάδας, από την αρχική ιδέα έως το φάκελο διεκδίκησης και την τελική πρόταση. Άλλωστε η ύπαρξή του αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό πλεονέκτημα για το Δήμο Ορεστιάδας στη διεκδίκηση.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Οκτωβρίου, 2023 15:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV