Οριστικό: Η Νοσηλευτική πάει Αλεξανδρούπολη το 2025 – Το Σεπτέμβριο οι πρώτοι φοιτητές στην Ψυχολογία Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 7 Φεβρουαρίου, 2024 16:30

Οριστικό: Η Νοσηλευτική πάει Αλεξανδρούπολη το 2025 – Το Σεπτέμβριο οι πρώτοι φοιτητές στην Ψυχολογία Διδυμοτείχου

Σε διαβούλευση τίθεται σε λίγο το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο “Ενίσχυση Δημοσίου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων” όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όλες οι μεταρρυθμίσεις για τη διεύρυνση, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετακινήσεις Σχολών και Τμημάτων.

Όπως αναμενόταν, τελικά, ανάμεσα στα 200 άρθρα του νέου νομοσχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός αναφέρεται και η μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο Δ.Π.Θ. και ως εκ τούτου από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη άμεσα, το 2025. Παρά τη δημόσια διαβούλευση και παρά τις – φρούδες – ελπίδες τοπικών παραγόντων, θεωρείται αδύνατο να ανατραπεί αυτή η απόφαση, καθώς εδώ και καιρό διατείνονταν επί του θέματος όλοι οι απόλυτοι ρυθμιστές αυτού∙ τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πριν ένα χρόνο (14.01.2023) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, όσο και ο υπουργός Κ. Πιερρακάκης (“Χαρακτηριστικό παράδειγμα θα αποτελέσει η μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη ώστε να λειτουργήσει μαζί με την Ιατρική Σχολή και να αποτελέσει οργανικό κομμάτι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου“), αλλά και ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης (“Το τμήμα Νοσηλευτικής είναι σίγουρο πως μόλις μεταφερθεί από το ΔΙΠΑΕ στο ΔΠΘ, θα μετακινηθεί στην Αλεξανδρούπολη – να μη δημιουργούμε ελπίδες εκεί που δεν υπάρχουν”, 16.01.2023, συνέντευξη στην εκπομπή “Εβροσκόπιο).


Όσον αφορά στο νεοϊδρυθέν Τμήμα Ψυχολογίας, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών/τριών τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες Σχέδιο της παρουσίασης. Η σχετική εικόνα για Νοσηλευτική και Ψυχολογία:

Εδώ το λινκ για τη Διαβούλευση: http://www.opengov.gr/ypepth/

—-


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 7 Φεβρουαρίου, 2024 16:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV