Διδυμότειχο: Για μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο Πρωθυπουργός

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Ιανουαρίου, 2023 10:56

Διδυμότειχο: Για μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο Πρωθυπουργός

Τέλος στις ελπίδες όσων ζητούσαν στήριξη και παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο φαίνεται να βάζει η σημερινή απάντηση του Πρωθυπουργού στην συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη, όπου μιλά ξεκάθαρα για μεταφορά της Σχολής στην Αλεξανδρούπολη

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου που φιλοξενεί φέτος μόλις 9 νέους φοιτητές και για τα σχέδια της κυβέρνησης για την Σχολή, ο πρωθυπουργός απάντησε: “που πρέπει να βρίσκεται η Νοσηλευτική Σχολή είναι ένα αντικείμενο συζήτησης και ακούω τις απόψεις αυτές που λένε ότι θα έχει λογική, από τη στιγμή που μπορούμε να ενισχύσουμε το Διδυμότειχο με άλλα τμήματα, η Νοσηλευτική ενδεχομένως να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για να είναι κοντά στο ίδιο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Είναι μία άποψη που νομίζω ότι έχει μία βάση“.

Με αυτή την δήλωση φαίνεται πως η Κυβέρνηση ξεκάθαρα παίρνει θέση υπέρ της μεταφοράς της Νοσηλευτικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη, ένα ενδεχόμενο που τα τελευταία χρόνια και όσο πληθαίνουν τα προβλήματα της σχολής γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, με σχετικές κινήσεις να έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν αλλά και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.


Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στην Θράκη και στις χθεσινές του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός μίλησε πολλές φορές και με κάθε αφορμή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αλλά και για τα νέα τμήματα που σχεδιάζονται ενώ συγκεκριμένα για το Διδυμότειχο δήλωσε πως το Τμήμα Ψυχολογίας θα λειτουργήσει και μάλιστα από την επόμενη χρονιά (δείτε αναλυτικά το θέμα ΕΔΩ).

Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, το οποίο παρότι έχει κηρυχθεί Άγονο Τύπου Α αντιμετωπίζει ακόμα υποστελέχωση και ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Η περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου ανεξαρτήτως της παρουσίας της Νοσηλευτικής είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει σχετικά με τη στελέχωση των νοσοκομείων ειδικά αυτών που βρίσκονται στην εντός εισαγωγικών ή εκτός εισαγωγικών άγονη γραμμή. Έχουν γίνει συγκεκριμένες εξαγγελίες για το ζήτημα αυτό. Θα ενημερωθώ συγκεκριμένα, δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, θα ζητήσω όμως να έχω μία ενημέρωση από τον υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό” δήλωσε ο Πρωθυπουργός και αναγνώρισε παράλληλα ότι το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου καλύπτει πολλές ανάγκες όχι μόνο του ντόπιου πληθυσμού αλλά και παράτυπων μεταναστών και προφανώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Ιανουαρίου, 2023 10:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV