Κ. Μητσοτάκης: “Και ναι, θα λειτουργήσει Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Ιανουαρίου, 2023 21:13

Κ. Μητσοτάκης: “Και ναι, θα λειτουργήσει Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο”

Και μια ακόμα ξεχωριστή αναφορά για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης” θέλησε να κάνει ο Πρωθυπουργός πριν λίγη ώρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. “Δεν το κρύβω, ο στόχος μας είναι να καταστεί το 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα. Και ναι, θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και από τη μεθεπόμενη Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή”, δήλωσε. Επιβεβαίωσε έτσι την πληροφορία που μετέδιδε τις προηγούμενες μέρες το Ράδιο Έβρος σχετικά με αυτή την εξέλιξη, κλείνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συζήτηση για το χρόνο λειτουργίας του υπό ίδρυση Τμήματος.

Ωστόσο για να γίνει κατορθωτό να λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά (προφανώς την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά εννοεί ο κ. Μητσοτάκης, συνεπώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), πρέπει να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση ή ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα, καθώς το Τμήμα Ψυχολογίας δεν έχει ακόμα ιδρυθεί και δεν υφίσταται ακόμα νομικά.


Εκκρεμεί, άλλωστε, και το ζήτημα της προσωρινής στέγασης, έως ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση των μόνιμων εγκαταστάσεων. Αυτά τα δεδομένα υποθέτουμε έχουν συζητηθεί ήδη κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στην Πρυτανεία, κι απομένει τις επόμενες μέρες να αποσαφηνιστεί τι αποφασίστηκε, ώστε να προλάβει η νέα διοίκηση του ΔΠΘ να ετοιμάσει όλα τα απαιτούμενα. Ως γνωστόν, για να λειτουργήσει η νέα Σχολή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρέπει να ενταχθεί το Τμήμα Ψυχολογίας στο επόμενο μηχανογραφικό και να προλάβουν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες στο κτίριο που θα τη στεγάσει πρσωρινά, ώστε σε λίγους μήνες να εκπληροί όλες τις υψηλές προδιαγραφές που έχει ήδη θέσει η Σύγκλητος.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Ιανουαρίου, 2023 21:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV