Χατζηγιάννογλου για όλα στο Ράδιο Έβρος

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 26 Απριλίου, 2024 15:03

Χατζηγιάννογλου για όλα στο Ράδιο Έβρος

Το Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, φιλοξένησε σήμερα 26 Απριλίου 2024, η “Πρωινή Περιπολία” του Ράδιο Έβρος, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο πλαίσιο της αποτίμησης των πρώτων μηνών της νέας δημοτικής θητείας, αλλά και των όσων έχουν επιτευχθεί, δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται να υλοποιηθούν.

Αρχικά ο κ. Χατζηγιάννογλου αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη με το συνδυασμό του κ. Τοκαμάνη για το αποτέλεσμα των εκλογών και τις υπέρ του ίδιου – μέχρι τώρα – αποφάσεις της δικαιοσύνης. Με δεδομένο το ότι η πλευρά του αντίδικου έχει προσφύγει στο ΣτΕ, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως δεν θα μεταβληθεί τίποτε και το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Παράλληλα κατέθεσε την ικανοποίησή του για το νέο αυτοδιοικητικό νόμο, λέγοντας ότι όσο ελκυστική κι αν ακούγεται η απλή αναλογική που ίσχυε την προηγούμενη θητεία, αυτή ήταν δυσλειτουργική και δυσχέραινε την παραγωγή αποτελεσμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης του αστικού κορμού της πόλης και αφού ανέλυσε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στην κατεύθυνση της προσπάθειας αντιμετώπισης των θραύσεων και των κατ’ επέκταση διακοπών υδροδότησης, δήλωσε την αισιοδοξία του – σχεδόν βεβαιότητα – ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα – και σίγουρα πολύ νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του – το συγκεκριμένο θέμα θα έχει επιλυθεί δια παντός.

Swiss Approval

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε στην κατάσταση των γεφυρών του Ερυθροποτάμου. Ο κ. Δήμαρχος διευκρίνισε τις αρμοδιότητες  που έχουν Δήμος Διδ/χου και Περιφέρεια ΑΜΘ, κάνοντας λόγο για την δυσκολία συνεργασίας που επικρατούσε μέχρι πρότινος με την απελθούσα περιφερειακή αρχή, σημειώνοντας ότι ο νέος Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης, δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ήδη έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις που θα δώσουν τη λύση.

Το μεγάλο θέμα των Πανεπιστημιακών σχολών ήταν το επόμενο ζήτημα, στο οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης του τμήματος Ψυχολογίας με την προσωρινή φιλοξενία του στο κτήριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες του δήμου (μετακομίζουν τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού), αλλά και τη δημιουργία μόνιμων δομών, που θα αναγείρει το ΔΠΘ.

Συζήτηση έγινε και για την πιθανότητα να διεκδικούσουν από κοινού με την Ορεστιάδα την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής, για την οποία έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δήμοι Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, με εκφρασμένη την πρόθεση της πρυτανείας του ΔΠΘ να δοθεί η σχολή στην Αλεξανδρούπολη. Είπε πως θα είναι δύσκολος αγώνας αν επιλεγεί η διεκδίκηση, όμως αποτελεί ένα ενδεχόμενο.

Τέλος ο κ. Χατζηγιάννογλου αναφέρθηκε σε θέματα τουριστικής ανάδειξης του Διδυμοτείχου, με σημαία τα μνημεία και την ιστορική του κληρονομιά του, λέγοντας πως θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της καμένης στέγης του τεμένους Βαγιαζήτ, θα τοποθετηθεί γυάλινο δάπεδο και θόλος στην Πλωτινούπολη (ώστε να είναι επισκέψιμη), με κονδύλια που δεσμεύτηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα επιχειρηθεί καλύτερη ανάδειξη του κάστρου.

Ολοκληρώνοντας, σημείωσε ότι εργάζεται στην κατεύθυνση δημιουργίας πλατείας στο σημείο όπου βρίσκεται το κτήριο που στεγάζεται σήμερα η αστυνομία, όταν αυτό κατεδαφιστεί, αφού οι αστυνομικές υπηρεσίες πρόκειται να αλλάξουν χώρο.

Παρακολουθήστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη όπως μεταδόθηκε ζωντάνα στο Ράδιο Έβρος 97,1:


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 26 Απριλίου, 2024 15:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV