Στον ουρανό της Ορεστιάδας το φως της αλήθειας και της δικαίωσης των δολοφονημένων γυναικών

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 24 Νοεμβρίου, 2021 11:56

Στον ουρανό της Ορεστιάδας το φως της αλήθειας και της δικαίωσης των δολοφονημένων γυναικών

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας και ώρα 18:00, η ΔΗΜ. Τ.Ο. Ορεστιάδας συμμετέχει στη δράση της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Ν.Δ., σε συνεργασία με Δ.Ε.Ε.Π. Έβρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Για τη συγκεκριμένη δράση μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της Δημ. Τ.Ο. Ν.Δ. Ορεστιάδας κ. Αλεξάνδρα Καλεντζίδου.


Η κ. Καλεντζίδου κάλεσε τους κατοίκους να παραβρεθούν στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου να διατρανώσουν το μήνυμα κατά της βίας των γυναικών και να αποδώσουν σεβασμό σε κάθε κακοποιημένη γυναικεία ψυχή.

Σημείωσε πως “η βία κατά των γυναικών δυστυχώς είναι ένα λυπηρό φαινόμενο που μαστίζει στην εποχή μας. Με γνώμονα, την ανάγκη των γυναικών που βιώνουν ή βίωσαν μια κατάσταση βίας, είτε λεκτική είτε σωματική, οφείλουμε να δώσουμε το κίνητρο να μιλήσουν και να πετάξουν μακριά από την εστία κακοποίησης. Δυστυχώς η χώρα θρηνεί κορίτσια, κοπέλες και γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους επειδή είτε αντιστάθηκαν είτε διεκδίκησαν το σεβασμό που αρμόζει σε κάθε γυναίκα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από το γειτονικό Διδυμότειχο“.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα επικρατήσει εκκωφαντική σιωπή, συνώνυμη του βουβού πόνου των κακοποιημένων κυριών και των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών.

20 πορτοκαλί φαναράκια θα ανάψουν και θα ανέλθουν στον ουρανό της πόλης μας. Η φλόγα, όπως και το πορτοκαλί χρώμα, είναι ταυτόσημο της δύναμης που κρύβει μια γυναίκα για να εναντιώνεται, να βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και να καταγγείλει τα όσα βιώνει, καθώς και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι το φως που θα φωτίσει την αλήθεια για τη δικαίωση των ψυχών των δολοφονημένων γυναικών.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 24 Νοεμβρίου, 2021 11:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV