Ν. Γκαρά: «Διπλασιάζουν τη χωρητικότητα στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου – Εμπαιγμός των Εβριτών από την κυβέρνηση»

Συντάκτης Νewsroom 24 Νοεμβρίου, 2021 11:58

Ν. Γκαρά: «Διπλασιάζουν τη χωρητικότητα στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου – Εμπαιγμός των Εβριτών από την κυβέρνηση»

Για εμπαιγμό των Εβριτών από την κυβέρνηση που διπλασιάζει τις θέσεις και τη χωρητικότητα στο ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο Έβρου, παρά τη σαφή αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, έκανε λόγο η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί στον μακροχρόνιο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε συνοριακές περιοχές της χώρας όπως ο Έβρος, κατά τις «επιταγές» και του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης: «αδιαφορείτε για τις εκρηκτικές καταστάσεις που δημιουργούνται τόσο για τους διαμένοντες στις μεγάλες κλειστές δομές, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε.

Η κα Γκαρά υπογραμμίζει πως για πρώτη φορά αυξάνεται η χωρητικότητα σε δομή στον Έβρο, ζητώντας από τον Υπουργό να εξηγήσει από πού προκύπτει αυτή η «αναγκαιότητα». Παράλληλα υπενθυμίζει πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρετούσαν ρητά τη θέση περί μη δημιουργίας νέας δομής και μόνιμης παραμονής στη Θράκη.


Μάλιστα, η Βουλευτής απευθυνόμενη στον Υπουργό, ζήτησε να μάθει γιατί συγκεκριμένα στη νέα κατασκευή στον Έβρο προβλέπεται η δημιουργία υπόγειου τούνελ, γεγονός που γιγαντώνει το κόστος και μάλιστα την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από την πανδημία, την ακρίβεια, τη φτώχεια.

«Η διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού πρέπει να είναι ευρωπαϊκή», είπε και η Κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της, με ισόρροπη κατανομή προσφύγων, και υποστήριξε πως είναι απαράδεκτη η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την Τουρκία και πως θα πρέπει να ζητηθεί η επιβολή κυρώσεων.

Κλείνοντας, η Βουλευτής Έβρου σημείωσε: «Σεβαστείτε τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες, τις ανησυχίες, τις προτάσεις, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει τόσα χρόνια. Εξηγήστε, κύριε Υπουργέ, γιατί κατασκευάζετε μία υπερδομή στον Έβρο, σε τι εξυπηρετεί η αύξηση της χωρητικότητας και γιατί δεν σέβεστε τις ανάγκες και τις αγωνίες που έχει εκφράσει η τοπική κοινωνία».


Συντάκτης Νewsroom 24 Νοεμβρίου, 2021 11:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV