Ορεστιάδα: 9 άτομα μετέφερε ο διακινητής με το μαύρο τζιπ που καταδίωκε χθες η αστυνομία – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Φεβρουαρίου, 2024 11:15

Ορεστιάδα: 9 άτομα μετέφερε ο διακινητής με το μαύρο τζιπ που καταδίωκε χθες η αστυνομία – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εννιά άτομα μετέφερε ο διακινητής με το μαύρο τζιπ που αναστάτωσε χθες την Ορεστιάδα οδηγώντας επικίνδυνα στην προσπάθεια του να διαφύγει την σύλληψη

Το περιστατικό που γνωστοποίησαν αυτόπτες μάρτυρες στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ (δείτε αναλυτικά το θέμα ΕΔΩ) έφερε αναστάτωση και ανησυχία στην περιοχή και, όπως εξηγεί και στην σημερινή επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο οδηγός-διακινητής δεν δίστασε να εμβολίσει με το όχημά του ακόμα και το περιπολικό ενώ τέλος προσπάθησε να διαφύγει πεζός ωστόσο συνελήφθη. Για το μαύρο τζιπ που οδηγούσε ο ίδιος για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την ακριβώς προηγούμενη ημέρα, 14-2-2024, σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:


Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Ορεστιάδας Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα εννιά (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο εμβόλισε με το όχημά του το περιπολικό, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και συνέχισε την πορεία του.

Τελικά το όχημα εξετράπη εκτός της οδού και ακινητοποιήθηκε, ενώ ακολούθως ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Σημειώνεται ότι όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 14-2-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Φεβρουαρίου, 2024 11:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV