Οκτώ φοιτήτριες από την Ολλανδία έφτασαν στα Δίκαια Ορεστιάδας για να “συν-δημιουργήσουν” καλλιτεχνικά τον επόμενο μήνα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Μαΐου, 2023 15:54

Οκτώ φοιτήτριες από την Ολλανδία έφτασαν στα Δίκαια Ορεστιάδας για να “συν-δημιουργήσουν” καλλιτεχνικά τον επόμενο μήνα

Η Σάρα, ο Κορίν, Σοφία, η Κοέν, η Μπρίτζετ, η Κομ, η Οντού κι η Έβ, αποτελούν το δεύτερο γκρουπ φοιτητών – φοιτητριών για την ακρίβεια – που βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, στα Δίκαια Ορεστιάδας, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος που έχουν σχεδιάσει οι δύο εμπνεύστριές του (βλ. σχετικά: Ελένη Βουλτσίδου & Ελένη Τσομπανίδου: Επενδύουν τα όνειρά τους στο Τρίγωνο Ορεστιάδας που συνεχίζει δημιουργικά να τους εμπνέει).

Οι οκτώ φοιτήτριες προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία στον τομέα των Καλών Τεχνών και θα παραμείνουν στην περιοχή, φιλοξενούμενες σε σπίτια του χωριού για το διάστημα ενός μήνα, όπως αναφέρει και το μήνυμα υποδοχής που δημοσίευσε η Ομάδα Cotranspose που υλοποιεί το πρόγραμμα:


Σήμερα, με μεγάλη μας χαρά, υποδεχόμαστε το δεύτερο γκρουπ φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ουτρέχτης που θα φιλοξενηθεί στα Δίκαια για τον επόμενο ένα μήνα!

Οι φοιτήτριες αποκαλούν την ομάδα τους “co-creators” και μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους σ’ ένα βίντεο με το οποίο αυτοσυστήνονται στους φιλόξενους κατοίκους των Δικαίων ως εξής:

Γεια σας, είμαστε οι “co-creators” και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που θα έρθουμε να μείνουμε στα Δίκαια. Ανυπομονούμε να μάθουμε και να προσφέρουμε, και τελικά να συν-δημιουργήσουμε παρέα.

Ενθουσιασμένοι, άλλωστε, είχαν δηλώσει πρόσφατα σε δράση γνωριμίας που οργάνωσαν και οι φοιτητές του πρώτου γκρουπ που έμεινε στα Δίκαια, λίγο πριν ολοκληρώσει το πρόγραμμά του και αναχωρήσει για την Ολλανδία. Το σχετικό άρθρο: Ενθουσιασμένοι οι Ολλανδοί φοιτητές στα Δίκαια – Συνεχίζονται οι δράσεις Co-transpose.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Μαΐου, 2023 15:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV