Ενθουσιασμένοι οι Ολλανδοί φοιτητές στα Δίκαια – Συνεχίζονται οι δράσεις Co-transpose

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 8 Μαΐου, 2023 18:57

Ενθουσιασμένοι οι Ολλανδοί φοιτητές στα Δίκαια – Συνεχίζονται οι δράσεις Co-transpose

Δίκαια 8/5/2023

Μια πολύ όμορφη – όσο και ενδιαφέρουσα – εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8/5/2023, μετά τις 16:00 στο χωριό Δίκαια του δήμου Ορεστιάδας, πρωτοβουλία της δραστήριας καλλιτεχνικής ομάδας Co-transpose (βλ. σχετικά ~ ΕΔΩ)


Διοργανωτές της, τρεις φοιτητές από την Ολλανδία και τη σχολή “Καλών Τεχνών” του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης. 

Οι νεαροί φιλοξενούνται στο χωριό, στο πλαίσιο προγράμματος της σχολής και – όπως μας δήλωσαν – είναι ενθουσιασμένοι με τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρουν σε επαφή με τις τέχνες τα παιδιά και να τα προτρέψουν σε δημιουργίες που εμπνέονται από το φυσικό πλούτο της περιοχής.

Τα ίδια τα παιδιά, ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμα και δείχνοντας ενθουσιασμό, ζωγράφισαν, έπαιξαν και έδωσαν τους δικούς τους τίτλους στο event. Τόσο πολύ, που σ’ αυτό το δάσος από χρώματα, μολύβια, τετράδια και μπογιές, δε μπορέσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι, δίνοντας τον τίτλο “Happy Forest “, όταν μας ζητήθηκε να σημειώσουμε στο τετράδιο!

Υπέροχη προσπάθεια, χωρίς κάποια υποστήριξη από τοπικούς φορείς, αλλά με την ανιδιοτελή προσφορά και φιλοξενία ανθρώπων του χωριού.

Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε το νεαρό διερμηνέα μας, που διευκόλυνε την επικοινωνία με τους φοιτητές!


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 8 Μαΐου, 2023 18:57
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV