Χ. Τοκαμάνης: Το ΔΙΠΑΕ πιέστηκε από το Υπ. Παιδείας και το ΔΠΘ να “διώξει” τη Νοσηλευτική

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 5 Απριλίου, 2022 12:52

Χ. Τοκαμάνης: Το ΔΙΠΑΕ πιέστηκε από το Υπ. Παιδείας και το ΔΠΘ να “διώξει” τη Νοσηλευτική

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι πλέον η απώλεια του Τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο και η μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη. Ο Χρήστος Τοκαμάνης μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο για τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στην πρώτη οργισμένη αντίδρασή του.

  • Σχετικά με τις προτάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), στο οποίο ανήκει ως Παράρτημα το Τμ. Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, δείτε >> ΕΔΩ

Ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου και νυν δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας”, καταφέρθηκε εναντίον του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, κατά των κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά και απέναντι στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. “Είναι πρωτάκουστο να θέλουν να πάρουν από το δύσμοιρο Διδυμότειχο τη Νοσηλευτική Σχολή. Μάς τάξανε ως είδος αντιπαροχής μια Σχολή Ψυχολογίας, αλλά δεν είμαστε οικόπεδο…”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Το ΔΙΠΑΕ κάποιος το παρακίνησε να μη θέλει τη Νοσηλευτική, υπήρξε κάποια επιστολή“, δήλωσε ο κ. Τοκαμάνης, αποκαλύπτοντας πως έχει την πληροφορία ότι “προφανώς”, όπως είπε, πιέστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και τον πρύτανη του ΔΠΘ. Πάντως δήλωσε πως ως παράταξη “θα στηρίξουμε κάθε αγώνα και ενέργεια που πρέπει να γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μη φύγει η Νοσηλευτική από το Διδυμότειχο, αλλά θα σταθούμε και κριτικά απέναντι στο δήμαρχο για οτιδήποτε κάνει που είναι καταστροφικό για την πόλη μας“.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Τοκαμάνης αναφέρει τα εξής:

Πέμπτη ημέρα σήμερα από την απόφαση της Συγκλήτου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, που ανάβει το πράσινο φως για την μεταβίβαση της Νοσηλευτικής Σχολής του Διδυμοτείχου στο ΔΠΘ και την λειτουργία της στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου και η παράταξη του δυστυχώς, με την πολιτική τους ανικανότητα, ατολμία και την υπεροψία ακόμα δεν έχουν πάρει είδηση ότι το Διδυμότειχο καταστρέφεται

Αγαπητοί συνδημότες

Όπως λέει και ο ποιητής, «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!

προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»

Φτάνει πια .Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε όλοι .

Εξελίξεις αναμένονται κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου, ενώ και την επομένη, Πέμπτη 7/4, προγραμματίζεται ευρύτερη σύσκεψη μαζί με τους φορείς που αποτελούν την Επιτροπή Αγώνα ώστε να παραμείνει το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο.

Ακούστε αναλυτικά:

  • μέσω Facebook
  • Μέσω YouTube

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 5 Απριλίου, 2022 12:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV