Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το Διδυμότειχο – Αποκαλυπτικό έγγραφο

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 5 Απριλίου, 2022 12:58

Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το Διδυμότειχο – Αποκαλυπτικό έγγραφο


Τα γραπτά μένουν. Όμως, οι προφορικές διαβεβαιώσεις, οι δεσμεύσεις, τα «θα», τα γινάτια, οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, οι επιθέσεις στον Πρύτανη και οι εγωισμοί, δυστυχώς, φέρνουν το -αρνητικό μέχρι στιγμής- αποτέλεσμα.

Είναι γραπτή η προχθεσινή πρόταση του ΔΙΠΑΕ προς την Υπουργό Νίκη Κεραμέως να φύγει η Νοσηλευτική από το Διδυμότειχο.

Είναι γραπτή η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ, την 1η Οκτωβρίου του 2020 να «πάρει» το Τμήμα Ψυχολογίας από την Κομοτηνή και να το φέρει στο Διδυμότειχο. Με την λειτουργία και 2ου τμήματος, Διαιτολογίας και Διατροφής το οποίο στη συνέχεια έγινε Λογοθεραπείας. Δύο νέα «Δυνατά» τμήματα με «αντάλλαγμα» τη σταδιακή μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η απόφαση της Συγκλήτου είχε δεδομένη τη δέσμευση του τότε υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, να περάσει Νόμο με την ίδρυση των νέων τμημάτων. Ωστόσο, ο υπουργός, δεν υπολόγισε τη σθεναρή αντίδραση -όλων- των παραγόντων του Διδυμοτείχου. 

Τώρα ήδη, το Διδυμότειχο θα φιλοξενούσε 150 φοιτητές Στο Τμήμα Ψυχολογίας. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ερχόταν άλλοι 150
και επιπλέον 120 φοιτητές στο τμήμα Λογοθεραπείας.  Τον Οκτώβριο το Διδυμότειχο θα βούλιαζε από 400 φοιτητές. Θα βλέπαμε κόκκινα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στις κολώνες της ΔΕΗ  και στο Παλιούρι.

Τώρα ήδη, χάνουμε τους 50 φοιτητές της Νοσηλευτικής και ΕΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ όπως φημολογείται, στο επόμενο διάστημα, θα χάσουμε και το τμήμα Ψυχολογίας.

Μέχρι να μαζέψουμε τις τότε «αγωνιστικές» δηλώσεις των «παραγόντων» του Διδυμοτείχου, γιατί είναι αυτές που τελικά μας φέρνουν το σημερινό αποτέλεσμα, καταθέτουμε την τότε ΓΡΑΠΤΗ και συμφωνημένη με τον υφυπουργό, πρόταση της Συγκλήτου του ΔΠΘ.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 5 Απριλίου, 2022 12:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV