Π. Πατσουρίδης: “Επί θητείας μου 9 χρόνια η Νοσηλευτική λειτουργούσε άριστα” – Τι προτείνει ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου
“Δεν θα είμαι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, παραμένω όμως ενεργός και στη διάθεση όλων όσων θέλουν να βοηθήσουμε από κοινού στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας“, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο οποίος ως γνωστόν απείχε από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, αποχωρώντας μετά από μακρά θητεία από τη δημόσια διοίκηση. Με βάση αυτό, λοιπόν, την ενεργό παραμονή του στα κοινά, παρενέβη σήμερα στην εκπομπή Εβροσκόπιο, στο Ράδιο Έβρος, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, ώστε να καταθέσει δημόσια την πρότασή του σχετικά με τις εξελίξεις στη Νοσηλευτική Σχολή.
“Θέλαμε να ενημερωθούμε για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο Τμήμα Νοσηλευτικής. Δεν απαντήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και ο δήμαρχος δεν ήταν εκεί“, ανέφερε αρχικά, υποστηρίζοντας δε μεταξύ άλλων πως “στα εννιά χρόνια που ήμουν δήμαρχος δώσαμε μεγάλους αγώνες για να κρατηθεί η Νοσηλευτική και από 80-100 που εισάγονταν πριν το 2010, φτάσαμε το 2018 να εισαχθούν 255 φοιτητές“.
Αποποιούμαι των ευθυνών – Επί θητείας μου η Σχολή λειτουργούσε άριστα
“Στα εννιά χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας δεν γίνονταν διορισμοί καθηγητών πουθενά. Κι αυτό ήταν θέμα του Υπουργείου. Εκτός τούτου, θέλαν να την κλείσουν, όμως την κρατήσαμε με χίλια ζόρια και λειτουργούσε άριστα. Είχαμε τους επαίνους και τις καλές κριτικές, τόσο από τον κοσμήτορα του ΤΕΙ Καβάλας, όσο και από όλο το ΤΕΙ. Και οι φοιτητές ήταν ευχαριστημένοι“, υποστήριξε εμφατικά ο κ. Πατσουρίδης.
“Τα προβλήματα που είχαμε τα υπερβήκαμε και λειτουργούσε μια χαρά η Σχολή. Σίγουρα ήταν μεγάλο έλλειμμα ότι όταν ιδρύθηκε η Σχολή δεν προσλήφθηκαν καθηγητές“, είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα που δημιουργούσε η έλλειψη εγκαταστάσεων απάντησε πως “αυτές γίνονται από το πανεπιστήμιο, δεν γίνονται από το Δήμο“∙ τόνισε, όμως “εμείς ως Δημοτική Αρχή τότε παραχωρήσαμε 22 στρέμματα για να γίνουν νέες εγκαταστάσεις. Το θέμα είναι ότι τώρα που θα γίνουν εγκαταστάσεις, πετύχαμε να γίνει η 5η έδρα στο Διδυμότειχο και να λειτουργήσει η Σχολή Ψυχολογίας από το 2024… Θα γίνουν κτηριακές εγκαταστάσεις για δύο τμήματα, και αντί να μας φέρουν και ένα ακόμη τμήμα, όπως της Λογοθεραπείας, μάς παίρνουν τη Νοσηλευτική“.
Το Διδυμότειχο είναι όλο ανάστατο με το θέμα αυτό
Επίκεινται αντιδράσεις από το Δήμο Διδυμοτείχου, όμως “με επιστολές και έγγραφα δεν γίνεται τίποτα“, υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος. Τόνισε πως “το Διδυμότειχο είναι όλο ανάστατο με το θέμα αυτό” και δεδομένου ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, η δική του πρόταση, όπως τη διατύπωσε τελικά, είναι “να συκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το Τμήμα Νοσηλευτικής, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, να γίνει μια άτυπη συνεδρίαση, ώστε να αποφασίσουν από κοινού τώρα για τις αντιδράσεις“. Εκεί, στη συνεδρίαση, να αποφασιστεί η άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να απαιτηθεί:
- η παραμονή του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο
- η έμπρακτη δέσμευση για ένα ακόμη Τμήμα, π.χ. Λογοθεραπείας, στο προσεχές μέλλον
- η απρόσκοπτη έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Ψυχολογίας το Σεπτέμβριο του 2024
Εντωμεταξύ, το ιδανικό, όπως συμφωνήθηκε εν κατακλείδι της συζήτησης, είναι “να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για να συνδεθεί με τη Σχολή Νοσηλευτικής“. Αυτό, δηλαδή, που και η κοινή λογική επιτάσσει: να έλθουν οι νέες κλινικές που είναι απαραίτητες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ώστε να μείνει η Νοσηλευτική, αντί να φύγει η Νοσηλευτική επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κλινικές∙ οι οποίες άλλωστε και θα καλύψουν την υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού στον Βόρειο Έβρο και θα εξυπηρετήσουν στην ακαδημαϊκή αποστολή της Σχολής Νοσηλευτικής.
Ακούστε αναλυτικά: