Δ. Μπουρουτζίδου: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα – Αβάσιμες οι κατηγορίες

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Νοεμβρίου, 2021 17:20

Δ. Μπουρουτζίδου: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα – Αβάσιμες οι κατηγορίες

Για “διαστρέβλωση της πραγματικότητας” και “αβάσιμες κατηγορίες” έκανε λόγο σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η δικηγόρος κ. Δέσποινα Μπουρουτζίδου, μεταφέροντας τις θέσεις των οκτώ εντολέων της για την υπόθεση με τα φερόμενα ως πλαστά πιστοποιητικά που εξέδιδε φαρμακείο σε χωριό του Σουφλίου. Ένα θέμα που έτυχε πανελλήνιας προβολής από το σύνολο των ΜΜΕ, καθώς εμπλέκονται συνολικά 21 άτομα (10 συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ άλλα 11 περιλαμβάνονται στη δικογραφία), όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Παρασκευή.

Η κ. Μπουρουτζίδου ανέφερε πως υπάρχει δικαίωμα και για νέα αναβολή, μετά τις 8 Δεκεμβρίου που έχει οριστεί η δικάσιμος, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα την αιτηθούν. Υποστήριξε πως “δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν. Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν, η αστυνομία ως διωκτική αρχή κάνει τη δουλειά της, τα δικαστήρια κάνουν τη δουλειά τους και μεις από την πλευρά μας θα παρουσιάσουμε ότι όλες αυτές τις κατηγορίες τις θεωρούμε εντελώς αβάσιμες“. Σημείωσε δε πως οι κατηγορίες “εδράζονται κυρίως λόγω του επίκαιρου κλίματος που επικρατεί στην περί covid εποχή“.

Swiss Approval

Επανέλαβε πως “όλες οι κατηγορίες είναι αβάσιμες“, υποστηρίζοντας ότι “δεν υπάρχουν πλαστά περί covid πιστοποιητικά και βεβαιώσεις“, ενώ σημείωσε πως “δεν πρόκειται να δώσω στοιχεία από τη δικογραφία, σεβόμενη πάντα το δικαίωμα της σιωπής των κατηγορουμένων“. Στηλίτευσε τις “τηλεδίκες” και γενικότερα τις “δίκες μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών και γενικά από τα ΜΜΕ”, ενώ σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη ανησυχία στους χώρους όπου κινούνται οι 21 εμπλεκόμενοι περί πιθανής διασποράς, ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι “και ελεγμένοι είναι και τα rapid test γινόταν κανονικά, υπάρχουν αυτά, και ανεβαζόταν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπως έπρεπε“. Σημείωσε πως “δεν υπάρχει ανησυχία περί διάδοσης όπως θέλει να εμφανίζεται και αναφέρεται στη συγκεκριμένη δικογραφία“.

Η κ. Μπουρουτζίδου επισήμανε πως “έχει δοθεί πολύ μεγάλη έκταση στο βωμό της ενημέρωσης“, υποστηρίζοντας πως όλες οι απαντήσεις με πραγματικούς και νομικούς ισχυρισμούς θα δοθούν όταν έρθει η ώρα της δικαστικής διαδικασίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

“Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν αστυνομικός, 2 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, ένας εκ των συλληφθέντων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση 9 τουλάχιστον ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον αστυνομικό, τους 2 στρατιωτικούς και 6 ακόμη ιδιώτες.

Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην εδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή Ορεστιάδας”.

_____________________

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 29 Νοεμβρίου, 2021 17:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV