Στις 8 Δεκεμβρίου η δίκη για τις ψευδείς βεβαιώσεις rapid tests από φαρμακείο στο Σουφλί

Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2021 16:43

Στις 8 Δεκεμβρίου η δίκη για τις ψευδείς βεβαιώσεις rapid tests από φαρμακείο στο Σουφλί

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας βρέθηκαν χθες οι συλληφθέντες για την υπόθεση έκδοσης ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον κορονοϊό από φαρμακείο σε περιοχή του Δήμου Σουφλίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, διερευνήθηκε υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν αστυνομικός, 2 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες.


Από την έρευνα προέκυψε ότι, ένας εκ των συλληφθέντων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση 9 τουλάχιστον ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test)  για τον αστυνομικό, τους  2 στρατιωτικούς και 6 ακόμη ιδιώτες.

Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των  δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην εδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή Ορεστιάδας, καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εχθές στα δικαστήρια Ορεστιάδας αποδόθηκαν οι κατηγορίες στους συλληφθέντες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας και εν συνεχεία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δόθηκε αναβολή μετά από αίτημα των συνηγόρων όλων των κατηγορουμένων μέσα στην επιβαλλόμενη 48ωρη προθεσμία (λόγω Σαββατοκύριακου) ενώ αναμενόταν και σήμερα να ζητηθεί αναβολή σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης Δέσποινα Μπουρουτζίδου που ανέφερε σε δηλώσεις της στα μέσα πως δεν είχαν λάβει ακόμα την δικογραφία. Εχθές οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αφού τους ασκήθηκαν διώξεις για πλημμεληματικές πράξεις. “Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά, πολύς ντόρος καμιά φορά για το τίποτα” δήλωσε χαρακτηριστικά η συνήγορος “τα πραγματικά παραστατικά είναι θολά, θεωρώ ότι δόθηκε πάρα πολύ μεγάλη έκταση” ενώ γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει χρηματική αμοιβή στην δικογραφία παρά το προβλεπόμενο αντίτιμο για τα τεστ.

Η αναβολή της εκδίκασης δόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας που συνήλθε σήμερα το μεσημέρι, επίσης εξ αναβολής, και αποδέχτηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης ενώ η δίκη των 10 κατηγορουμένων ορίστηκε τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε με ανακοινωσή του χθες Πέμπτη και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου:

Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν.
Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση το δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.


Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2021 16:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV