Μπλόκο στη Γέφυρα Καστανεών ετοιμάζουν αύριο οι αγρότες του Β. Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2024 13:35

Μπλόκο στη Γέφυρα Καστανεών ετοιμάζουν αύριο οι αγρότες του Β. Έβρου

Μπλόκο στη Γέφυρα Καστανεών ετοιμάζουν αύριο, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 οι αγρότες του Βορείου Έβρου

Η νέα αυτή αγροτική κινητοποίηση αποφασίστηκε την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Kέντρο Ορεστιάδας όπου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες του Βορείου Έβρου μετά το ραντεβού που είχε δoθεί στην αγροτική τους κινητοποίηση με τρακτέρ στην Πλατεία της Ορεστιάδας (αναλυτικά το ρεπορτάζ του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ΕΔΩ).

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ορεστιάδας, Τριγώνου και Νέας Βύσσας και τα μέλη τους κλήθηκαν σε αποτίμηση των έως τώρα δράσεων, σε συζήτηση των τελευταίων εξαγγελιών της κυβέρνησης αλλά και σε αποφάσεις για το μέλλον των διεκδικήσεων τους. Εκεί πάρθηκε η απόφαση για συγκέντρωση των τρακτέρ στην γέφυρα των Καστανεών όπου και στο παρελθόν είχαν γίνει με επιτυχία αγροτικά μπλόκα αύριο Σάββατο και ώρα 12 το μεσημέρι


Η ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων:

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/2/2023 σύσκεψη των αγροτών, κτηνοτρόφων και φορέων του Βορείου Έβρου, ύστερα από κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Βύσσας, Ορεστιάδας και Τριγώνου, όπου έγινε η αποτίμηση του συλλαλητηρίου και των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης και οι τοποθετήσεις που έγιναν από μεγάλο μέρος των συναδέλφων, ανέδειξε την απογοήτευση όλων από τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς ούτε η  ελάχιστη επιστροφή φόρους κατανάλωσης, ούτε οι εξαγγελίες για τη μείωση του ενεργειακού κόστους ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα να γίνει συγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 στη γέφυρα των Καστανεών ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της περιοχής μας και να απαιτήσουμε ρεαλιστικές λύσεις που θα δώσουν ανάσα στον αγροτικό κόσμο.

Θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας.

Διεκδικούμε:

  • Μείωση κόστους παραγωγής (κατάργηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, επιδότηση αγροτικού ρεύματος κ.α)
  • Διαμόρφωση της ΚΑΠ 2023-2027 στις ανάγκες των αγροτών και κτηνοτρόφων – Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις ενισχύσεις/επιδοτήσεις που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ – Προσθήκη του ηλιάνθου στα Οικολογικά Σχήματα
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που αφορά την απαίτηση της ΔΕΗ επιστροφής μέρους της επιδότησης ρεύματος από τους ΟΕΒ.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Αγροτικός Σύλλογος Ν. Βύσσας
Αγροτικός Σύλλογος Ορεστιάδας
Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου

Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας εξέφρασε την συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας εκφράζει την συμπαράστασή του και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Τα προβλήματα τους είναι σοβαρά και επηρεάζουν όχι μόνο τους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ο πρωτογενής τομέας οδεύει προς αφανισμό.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2024 13:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV