Μπλόκο με τρακτέρ στις Καστανιές αποφάσισαν οι αγρότες

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Φεβρουαρίου, 2024 22:16

Μπλόκο με τρακτέρ στις Καστανιές αποφάσισαν οι αγρότες

Στο Εργατικό Kέντρο Ορεστιάδας συγκεντρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου οι αγρότες του Βορείου Έβρου.

Πιστοί στο ραντεβού που είχε δoθεί στην αγροτική τους κινητοποίηση με τρακτέρ στην Πλατεία της Ορεστιάδας την περασμένη Τετάρτη, οι αγροτικοί σύλλογοι Ορεστιάδας, Τριγώνου και Νέας Βύσσας και τα μέλη τους κλήθηκαν σε αποτίμηση των έως τώρα δράσεων, σε συζήτηση των τελευταίων εξαγγελιών της κυβέρνησης αλλά και σε αποφάσεις για το μέλλον των διεκδικήσεων τους.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης μίλησε για θετική αποτίμηση της κινητοποίησης στην Κεντρική Πλατεία ενώ δήλωσε “πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα και να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά τα δίκαια αιτήματα μας“. Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, για το αγροτικό πετρέλαιο οι αγρότες ανέφεραν πως το μέτρο δεν είναι κάτι νέο, οι εξαγγελίες για ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ θετικές μεν αλλά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, η ΚΑΠ και το θέμα με τα οικολογικά σχήματα παραμένει ενώ για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πυρκαγιές είπαν πως το δόγμα “ότι εφαρμοστεί για την Θεσσαλία θα εφαρμοστεί και για τον Έβρο” είναι άκυρο και δεν τους ικανοποιεί καθώς είναι διαφορετικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες οι καταστροφές σε σχέση με την Θεσσαλία.

Swiss Approval

Παρά τους έντονους διαλόγους, τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις οι αγρότες τελικά έλαβαν την απόφαση για αγροτική κινητοποίηση το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση των τρακτέρ στην γέφυρα των Καστανεών όπου και στο παρελθόν είχαν γίνει με επιτυχία αγροτικά μπλόκα. Τις επόμενες ημέρες επιτροπές των αγροτικών συλλόγων θα επισκεφθούν τα χωριά της περιοχής ενημερώνοντας σχετικά με την επερχόμενη κινητοποίηση.

Τον λόγο έλαβε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φ. Μυλωνά η οποία εξέφρασε την στήριξη του εμπορικού κόσμου της περιοχής στους αγρότες: “όχι απλά χαιρετίζουμε αλλά είμαστε διατεθειμένοι να σας ακολουθήσουμε κατά πόδας. Δεν υπάρχουμε χωρίς εσάς. Ό,τι αποφασίσετε να ξέρετε θα είμαστε δίπλα σας“.

Την στήριξη του Δήμου εξέφρασαν και Αντιδήμαρχοι της Ορεστιάδας οι οποίοι εξήγησαν την απουσία του Δημάρχου από την αγροτική κινητοποίηση καθώς βρισκόταν στην Αθήνα και ζήτησαν να κοινοποιήσουν οι αγρότες τα αιτήματά τους στον Δήμο για περαιτέρω βοήθεια.

Ο Χάρης Κουσινίδης ως πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Έβρου και εκ μέρους του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων εξέφρασε με την σειρά του την στήριξη στον αγροτικό κόσμο και μίλησε για τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, υπαλλήλων και μαθητών που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου και για τις 28 Φεβρουαρίου, επέτειος του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στην συγκέντρωση βρέθηκαν και μέλη από τον Αγροτικό Σύλλογο Διδυμοτείχου που ωστόσο επιφυλάχθηκαν για τις αποφάσεις που θα λάβουν οι ίδιοι σαν σύλλογος.

Να σημειωθεί τέλος πως η σημερινή συνάντηση συγκέντρωσε και μεγάλη συμμετοχή αγροτών κάτι που επικρότησαν οι παριστάμενοι.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Φεβρουαρίου, 2024 22:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV