Κραυγή απόγνωσης από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την κατάσταση των Νοσοκομείων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Νοεμβρίου, 2023 14:17

Κραυγή απόγνωσης από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την κατάσταση των Νοσοκομείων

Κραυγή απόγνωσης από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της περιφέρειας

Μέτρα “έστω και την ύστατη στιγμή” από το Υπουργείο Υγείας για κινητροδότηση προκειμένου να μπορέσουν να στελεχωθούν με προσωπικό τα Νοσοκομεία της ΑΜΘ ζητούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας με ανακοίνωσή τους με τίτλο “Κραυγή απόγνωσης  από τους Ιατρικούς Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΑΚΟΥΕΙ…ΚΑΝΕΙΣ;

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι επιπρόσθετα εξηγούν τα όσα συνετέλεσαν σε αυτήν την κατάσταση στα νοσοκομεία και υπενθυμίζουν πως τη υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας , της 4ης ΥΠΕ, των Διοικητών των Νοσοκομείων, των εκλεγμένων βουλευτών και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στους πολίτες. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να συναντηθεί άμεσα με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων  Α.Μ.Θ., καθώς “στην αναδιοργάνωση του Συστήματος Υγείας δεν μπορεί να απουσιάζει η ιατρική κοινότητα“.

Swiss Approval

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κραυγή απόγνωσης  από τους Ιατρικούς Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

                                               ΑΚΟΥΕΙ…ΚΑΝΕΙΣ;

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Α.Μ.Θ. κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου , βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει  τα  Νοσοκομεία της περιφέρειας.

1.    Υπενθυμίζουμε , ότι μέγιστη ευθύνη της πολιτείας είναι η στελέχωση του Συστήματος Υγείας με ιατρικό προσωπικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αναβαθμιστεί το ιατρικό μισθολόγιο. 

2.    Η Ελλάδα έδιωξε χιλιάδες ιατρούς στο εξωτερικό και οδηγείται ολοταχώς σε ιατρική  ερημοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .

3.    Προτείνουμε για πολλοστή  φορά στο Υπουργείο Υγείας,  να δώσει επιπλέον  κίνητρα ( φοροαπαλλαγές , στέγαση , μοριοδότηση , κλπ) έστω και την ύστατη στιγμή, για να γίνουν ελκυστικά  τα Νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας , της 4ης ΥΠΕ, των Διοικητών των Νοσοκομείων, των εκλεγμένων βουλευτών και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στους πολίτες.

Καλούμε την ηγεσία του  Υπουργείου Υγείας  να συναντηθεί  άμεσα με τους προέδρους των  Ιατρικών Συλλόγων  Α.Μ.Θ. Στην αναδιοργάνωση του Συστήματος Υγείας δεν μπορεί να απουσιάζει η ιατρική κοινότητα.

ΣTHN ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΛΓΑ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας

ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 16 Νοεμβρίου, 2023 14:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV