Ν. Γκαρά: Έχω μάθει να παλεύω μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και να μην τα παρατάω – Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ που εξελίσσεται

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Νοεμβρίου, 2023 13:19

Ν. Γκαρά: Έχω μάθει να παλεύω μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και να μην τα παρατάω – Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ που εξελίσσεται

Η επί εννέα χρόνια Βουλευτής Έβρου και νυν Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, μίλησε για πρώτη φορά μετά τις Εθνικές Εκλογές στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο. Με αφορμή τις εξελίξεις που προκύπτουν την επομένη μιας ιστορικής διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κ. Γκαρά αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κόμμα, με πολλά να ανατρέπονται πλέον στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος πόλος που μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ“, δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γκαρά, επισημαίνοντας πως “γι’ αυτό είναι αναγκαίο να ισχυροποιήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ“. Υποστήριξε πως το κόμμα “δεν έχει διασπαστεί σε τρία κομμάτια“, αντίθετα “μετά από δύσκολες διαδικασίες και μία περίοδο εσωστρέφειας, και από συμπεριφορές από μέλη που δεν είχαν σχέση με αξίες της Αριστεράς, είμαι πολύ σίγουρη και αισιόδοξη πως θα κλείσει γρήγορα αυτός ο κύκλος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να δυναμώνει“. Εξέφρασε επίσης την άποψη πως “είναι λογικό να ακολουθούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και να εξελισσόμαστε. Σε έναν κόσμο που βιώνει ραγδαίες αλλαγές, είναι αναγκαίο να προσαρμόζονται και να εκσυγχρονίζονται και τα κόμματα. Το έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που μετασχηματίζεται και μετεξελίσσεται αφουγκραζόμενο την κοινωνία“. Παρ’ όλ’ αυτά, η κ. Γκαρά υποστήριξε πως “θα πρέπει να συζητιούνται όλα μέσα στα όργανα” και οι αποφάσεις να είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων, γι’ αυτό και εξέφρασε την αντίθεσή της στην τακτική ανακοινώσεων μέσω των social media και δηλώσεων στα μέσα χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση.


Όσον αφορά στην προσωπική της αίσθηση μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου, κατά τις οποίες έχασε την έδρα της, η κ. Γκαρά τόνισε: “Έχω μάθει να παλεύω μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και να μην τα παρατάω” και “σε προσωπικό επίπεδο τα εννιά χρόνια ήταν μια πλούσια διαδρομή κατά την οποία έχω γνωρίσει πάρα πολύ αξιόλογους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης, με τους οποίους παλέψαμε για να λύσουμε πολλά προβλήματα“.

Προφανώς έχουν γίνει και λάθη“, παραδέχτηκε, αλλά “ήταν πάρα πολύ ισχυρή η αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα και υπήρξαν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρέασαν στο αρνητικό αποτέλεσμα“. Από την άλλη, ισχυρίστηκε πως “είναι μια παραδοξότητα να συναντώ συμπολίτες μας που ψήφισαν ΝΔ και να λένε ότι στην καθημερινότητα δεν τα βγάζουν πέρα και πολλοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό“… “Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε σωστή επικοινωνιακή τακτική με ειλικρίνεια ώστε να σπάσει το φράγμα της προπαγάνδας και να παρουσιάσει τις δικές του θέσεις και τα δικά του επιτεύγματα“.

Τέλος, η κ. Γκαρά αποκάλυψε το ρόλο της στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μετά τις ραγδαίες εξελίξεις του Σαββατοκύριακου, δηλώνοντας πως “όταν κάποιος είναι ταγμένος στο αίσθημα του να ζούμε καλύτερα, δεν φεύγει εύκολα απ’ αυτό, με όποιον ρόλο κι αν έχει“.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Νοεμβρίου, 2023 13:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV