Η Εθνική Λυρική Σκηνή πάει για πρώτη φορά στη Σαμοθράκη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Μαΐου, 2024 12:46

Η Εθνική Λυρική Σκηνή πάει για πρώτη φορά στη Σαμοθράκη

Την παρουσία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο νησί της Σαμοθράκης, για πρώτη φορά, με συνολικά τρεις παραστάσεις και μία βιντεοσκοπημένη προβολή κωμικής όπερας γνωστοποίησε σήμερα ο Δήμος Σαμοθράκης

Έπειτα από πολύμηνη επικοινωνία του Δημάρχου Αθανάσιου Βίτσα με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Ε.Λ.Σ.) εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά η παρουσία της Ε.Λ.Σ. στο νησί, εξηγεί η ανακοίνωση.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρεις παραστάσεις (20 και 21 Μαΐου) για παιδιά σχολικής ηλικίας, ενώ θα προβληθεί και μία βιντεοσκοπημένη προβολή κωμικής όπερας, που θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό της Σαμοθράκης.

Swiss Approval

Η νέα βιντεοσκοπημένη κωμική όπερα «Φάλσταφ» θα προβληθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 8 μ.μ. στο Φιδέλειο Συνεδριακό Κέντρο

Η φιλόδοξη παραγωγή της κωμικής όπερας Φάλσταφ, του κύκνειου άσματος του Τζουζέππε Βέρντι που βασίζεται στην κωμωδία του Σαίξπηρ «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνζορ», παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι και σκηνοθεσία του διακεκριμένου σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του φημισμένου βρετανικού Φεστιβάλ Όπερας του Γκλάιντμπορν Στήβεν Λάνγκριτζ.

Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του νησιού και θα θέσουν σε νέες βάσεις τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά με τα οποία οφείλει να πορεύεται η κοινωνία μας.

Είσοδος Ελεύθερη


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Μαΐου, 2024 12:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV