Ερώτηση για το κλείσιμο της Olympus Bank και τους εργαζομένους της από το ΚΚΕ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Μαρτίου, 2023 10:42

Ερώτηση για το κλείσιμο της Olympus Bank και τους εργαζομένους της από το ΚΚΕ

Ερώτηση για το κλείσιμο της Olympus Bank και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών

Μέσω αυτής ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν ώστε να προχωρήσει η απορρόφηση όλων των εργαζόμενων από την Εθνική τράπεζα, στην οποία μεταβιβάστηκαν οι καταθέσεις σε καταστήματα κοντά στον τόπο διαμονής τους, να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους και να αναγνωριστεί το σύνολο των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η προϋπηρεσία τους.

Αναλυτικά η Ερώτηση:


Προς τoυς Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών

Θέμα: Για το κλείσιμο της Olympus Bank και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της

Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εισήγηση της Τράπεζας Ελλάδος, οι 43 εργαζόμενοι στην Olympus Bank (πρώην συνεταιριστική τράπεζα Δράμας – Έβρου) πληροφορήθηκαν μέσω διαδικτύου ότι η τράπεζα κλείνει και το ενεργητικό της μεταφέρεται στην Εθνική Τράπεζα. Είναι η ίδια μέθοδος που ακολουθήθηκε και παλιότερα με άλλες συνεταιριστικές τράπεζες ( Αχαϊκή, Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου).

Και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι “μένουν ξεκρέμαστοι” με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσουν την εργασία και τα δικαιώματά τους.

Απαιτείται να μη πληρώσουν οι εργαζόμενοι «τα σπασμένα» της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κλάδου και της ανταγωνιστικότητας του τραπεζικού κεφαλαίου. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολλά δις ευρώ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, για τις οποίες ευθύνονται και η σημερινή και η προηγουμένη κυβέρνηση. Σήμερα ο ελληνικός λαός πληρώνει για την κερδοφορία των τραπεζών με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι  κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν προκειμένου:

–  Να προχωρήσει η απορρόφηση όλων των εργαζόμενων από την Εθνική τράπεζα, στην οποία μεταβιβάστηκαν οι καταθέσεις σε καταστήματα κοντά στον τόπο διαμονής τους.

–   Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους.

– Να αναγνωριστεί το σύνολο των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η προϋπηρεσία τους.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Γκιόκας Γιάννης
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Παφίλης Θανάσης
Στολτίδης Λεωνίδας


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Μαρτίου, 2023 10:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV