Σαμοθράκη: Ένσταση Γαλατούμου κατά του εκλογικού αποτελέσματος – Καταγγέλλει παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Νοεμβρίου, 2023 20:03

Σαμοθράκη: Ένσταση Γαλατούμου κατά του εκλογικού αποτελέσματος – Καταγγέλλει παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος κατέθεσε ένσταση στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ζητώντας την ακύρωση της απόφασης που εξέδωσε για το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών και ως εκ τούτου αμφισβητεί την εκλογή του αντιπάλου του Θανάση Βίτσα. Καταγγέλλει παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας κατά τη διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στο Δήμο Σαμοθράκης και συγκεκριμένα υποστηρίζει πως εγγράφηκαν άτομα στα δημοτολόγια χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία περί μεταδημότευσης, παραλείποντας τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που απαιτείται ως νόμιμο δικαιολογητικό.

Αναλυτικά, όπως δημοσιοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 25/11 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Ως Δήμαρχος Σαμοθράκης έχω καταθέσει ένσταση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης για την ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης με την οποία επικυρώνεται η ανακήρυξη των επιτυχόντων και επιλαχόντων συνδυασμών των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Σαμοθράκης.

Η ένσταση γίνεται για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας κατά την διεξαγωγή των εκλογών της 08-10-2023 και συγκεκριμένα των διατάξεων των άρθρων 6, 7 του ν.4804/2021 και του άρθρου 15 του ν. 3463/2006.

Ειδικότερα αφορά άτομα τα οποία εγγράφηκαν στα δημοτολόγια του Δήμου Σαμοθράκης , χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και συγκεκριμένα χωρίς να υποβληθεί με την αίτηση για μεταδημότευση που υπέβαλαν η απαιτούμενη ως δικαιολογητικό από το νόμο βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Η εκδίκαση της ένστασης θα γίνει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Νοεμβρίου, 2023 20:03
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV