Στην Βουλγαρία ξεκινά η 1η εκδήλωση αδελφοποίησης Σουφλίου-Σωζόπολης – Έρχονται στον Προβατώνα τα “Μιλτσακάκεια”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Ιουλίου, 2023 15:56

Στην Βουλγαρία ξεκινά η 1η εκδήλωση αδελφοποίησης Σουφλίου-Σωζόπολης – Έρχονται στον Προβατώνα τα “Μιλτσακάκεια”

Για τη Σωζόπολη της Βουλγαρίας αναχωρεί αύριο αντιπροσωπεία του δήμου Σουφλίου αλλά και συλλόγων της περιοχής με σκοπό να συμμετέχουν στο πρώτο πρόγραμμα αδελφοποίησης των δύο Δήμων Σουφλίου – Σωζόπολης με ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων γύρω από την τοπική μουσική και χορευτική παράδοση.

Πριν μερικούς μήνες ανανεώθηκε η αδελφοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί παλαιότερα μεταξύ τους παλαιού Δήμου Τυχερού και του Δήμου της Σωζόπολη Βουλγαρίας όπου εκ νέου ο Δήμαρχος Σουφλίου μαζί με το Δήμαρχο Σωζοπόλεως ανανέωσαν αυτήν την αδελφοποίηση προγραμματίζοντας και σχετικές δράσεις από κοινού.

Από αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου ξεκινάει αυτή εκδήλωση και για ένα διήμερο στη Σωζόπολη, στο οποίο θα συμμετέχει το χορευτικό του Συλλόγου “Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος” αλλά και οι “Τροβαδούροι” από την Αλεξανδρούπολη σε ένα διήμερο όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακή μουσική και χοροί από τις χορευτικές ομάδες των δύο δήμων ενώ στη συνέχεια, γύρω στις 20 με 22 Σεπτέμβρη, το Τυχερό θα ετοιμαστεί να υποδεχτεί την αντιπροσωπεία από τη Σωζόπολη όπου και πάλι θα λάβουν χώρα – στο Τυχερό αυτή τη φορά – εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.


Είναι μόνο η αρχή για αυτή την ανανέωση της αδελφοποίησης όπως εξήγησε μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης. Όπως εξήγησε οι δύο δήμοι, που μοιράζονται αρκετά κοινά καθώς η Σωζόπολη είναι μία περιοχή με έντονο ελληνικό στοιχείο, προγραμματίζουν πολλές ακόμα δράσεις και ανταλλαγή επισκέψεων το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρώτο κομμάτι αφορά παρουσίαση έργου από πολιτιστικές ομάδες των δύο περιοχών ενώ θα έρθουν και άλλου είδους δράσεις όπως εκπαιδευτικού χαρακτήρα με εκμάθηση ελληνικής γλώσσας.

Επιπρόσθετα ο κ. Δαρούσης έκανε γνωστό και ένα θεσμό που ξεκινάει στον Προβατώνα την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουλίου, τα πρώτα “Μιλτσακάκεια”, που θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό σχολείο Προβατώνα τιμώντας τη μνήμη του Στέφανου Μιλτσακάκη, αθλητή Παγκρατίου και γνωστού για τη συμμετοχή του σε ταινίες του hollywood ηθοποιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχικά θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στο κοιμητήριο του Προβατώνα στον τάφο του Στεφάνου Μιλτσακάκη ενώ στη συνέχεια θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις με επίδειξη Παγκρατίου αλλά και προβολή βίντεο σχετικά με τη ζωή του Στέφανου Μιλτσακάκη στο οποίο έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν αρκετοί γνωστοί που γνώριζαν τον ίδιο.

Η εκδήλωση αποτελεί αφιέρωμα στον καταγόμενο από τον Προβατώνα Στέφανο Μιλτσακάκη ενώ υπάρχει και πολύ ενθουσιασμός για αυτήν.

Τέλος ο κ. Δαρούσης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για πολλές ακόμα εκδηλώσεις της περιοχής όπως την ολοκλήρωση με μεγάλη επιτυχία του 20ού Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού αλλά και για μία συναυλία με τους Vegas και τον Αλέξη Πρεβενά – που διοργανώνει ο Δήμος στα πλαίσια της πανήγυρης του Τυχερού – στην κεντρική πλατεία Τυχερού στις 25 Αυγούστου με δωρεάν είσοδο.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Ιουλίου, 2023 15:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV