“Εισβολή” των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Ιανουαρίου, 2019 21:53

“Εισβολή” των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Προ εκπλήξεως βρέθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας κατά την σημερινή τους συνεδρίαση, από την ξαφνική παρέμβαση αγροτών της περιοχής στην αίθουσα που λάμβανε χώρα η συνεδρίαση

Οι αγρότες ζήτησαν να μιλήσουν στην συνεδρίαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έπειτα και από τις νέες εξελίξεις μετά το συλλαλητήριο, την συνάντηση των θεσμικών φορέων του νομού με τον αρμόδιο υπουργό καθώς και τα όσα αποφάσισαν υπό το πρίσμα αυτών των νέων εξελίξεων.

Σύσσωμο το σώμα αποδέχθηκε το αίτημά τους όπως και ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως τα προβλήματα των αγροτών είναι προβλήματα όλου του Δήμου και στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου ανέβηκε ο κ. Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαργαριτίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των αγροτών αναφορικά με τα αποτελέσματα που έφερε η χθεσινή συνάντηση των θεσμικών φορέων του Έβρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την ενημέρωση που είχαν οι αγρότες από τον κ. Βενετίδη, ο οποίος παραβρέθηκε στην χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο. Ειδικότερα, δήλωσε πως δεν ικανοποιήθηκαν οι αγρότες από τα όσα ειπώθηκαν αναφορικά με τις αποζημιώσεις για σιτηρά και το πράσινο σκουλήκι στις βαμβακοκαλλιέργειες. Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και δήλωσε πως στην σύσκεψη τους αποφάσισαν οι αγρότες να βγουν σε διαμαρτυρία στο δρόμο με τα αγροτικά μηχανήματα, συντονιζόμενοι με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στο δρόμο βγαίνουν οι αγρότες του Έβρου

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της περιοχής θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κόμβο στην γέφυρα των Καστανεών, όπως αποφασίστηκε στην νέα σύσκεψη τους. Από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας ο κ. Μαργαριτίδης εκ μέρους των αγροτών ζήτησε ψήφισμα συμπαράστασης, υλική και ηθική βοήθεια σε αυτή τους την κίνηση.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας δήλωσε την στήριξή του στους αγρότες και ζήτησε κατά τις διαμαρτυρίες τους να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”:

ΠΡΟΣ: Όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου

 Τετάρτη  30 Ιανουαρίου 2019  ώρα  12

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ – ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,   είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι, οι πολιτικές  της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μας έχουν φέρει μπροστά στην καταστροφή. Η διόγκωση του κόστους παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι περικοπές στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις , οι  μεγάλες ζημιές από την ανομβρία και το πράσινο σκουλίκι που δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, τα φοροχαράτσια, η απληρωσιά πολλών προϊόντων, έχουν φέρει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους  ένα βήμα πριν την καταστροφή και το ξεκλήρισμα. 

Φτάνει πια δεν πάει άλλο.

Θέλουμε να μείνουμε στα χωριά μας, θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Να πληρώσει η ΕΒΖ τα χρεωστούμενα  στους τευτλοπαραγωγούς. Αποζημιώσεις από την απώλεια εισοδήματος στο βαμβάκι και τα σιτηρά . Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα . Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών . Όχι στο αίσχος της απληρωσιάς. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο . Φτηνό νερό και ρεύμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια , του ΕΜΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία. Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.  

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Ιανουαρίου, 2019 21:53

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV