Δημοτική Αστυνομία: Έρχεται η Προκήρυξη με 13 θέσεις στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Ιανουαρίου, 2024 11:24
Swiss Approval

Δημοτική Αστυνομία: Έρχεται η Προκήρυξη με 13 θέσεις στον Έβρο

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η έκδοση της πολυαναμενόμενης προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.213 θέσεων στο Σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η προκήρυξη θα περιέχει 1.213 θέσεις, μοιρασμένες σε μεγάλους δήμους όλης της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ εντός των επόμενων ημερών θα στείλει την προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να λάβει ΦΕΚ. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία θα τρέξουν τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα.

Swiss Approval

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του proson.gr, το ΑΣΕΠ έχει έτοιμη τη σχετική προκήρυξη ήδη από το 2023, αλλά ανέμενε τους νέους δήμαρχους να αναλάβουν καθήκοντα, προκειμένου να δώσουν το τελικό «οκ» και να υπογράψουν για τις σχετικές προσλήψεις.

Η ηλικία, το ύψος και οι δοκιμασίες

Στην προκήρυξη θα υπάρχουν, όπως έχει αναφέρει σε πολλά ρεπορτάζ το proson.gr, ηλικιακά όρια, σωματικά κριτήρια, ενώ οι υποψήφιοι θα περιέχει επίσης και μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και δοκιμασίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις στο Νομό Έβρου:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 3

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: 4

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: 3

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: 3


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Ιανουαρίου, 2024 11:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV