Δημιουργία ΜΕΘ Παίδων από τη Gastrade ζήτησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης – Θετική η ανταπόκριση της εταιρίας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Μαρτίου, 2024 14:47
Swiss Approval

Δημιουργία ΜΕΘ Παίδων από τη Gastrade ζήτησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης – Θετική η ανταπόκριση της εταιρίας

Μία σημαντική είδηση προέκυψε κατά τη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 29/2. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κικής Ηπειρώτου στην εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ, τέθηκε από τον επικεφαλής της “Αρχής” Σταύρου Σταυράκογλου το μείζον θέμα των αντισταθμιστικών οφελών της Gastrade προς την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. Αρχικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης απάντησε πως δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να υποχρεώνει την εταιρεία και την κάθε εταιρεία να αποδίδει τα λεγόμενα αντισταθμιστικά προς τις τοπικές κοινωνίες.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, δημιουργείται η ηθική υποχρέωση της εταιρείας προς την περιοχή που τη φιλοξενεί, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων της, αλλά και του κοινωνικού συνόλου. Όταν τέθηκε αρχικά το θέμα, η απάντηση της Gastrade ήταν ότι θα πρέπει πρώτα να αρχίσει να σχηματοποιείται το έργο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις.


Τελικώς, πριν από κάτι περισσότερο από ένα μήνα, ο κ. Ζαμπούκης κατέθεσε εγγράφως δύο αιτήματα προς την εταιρεία. Το ένα αφορά τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για παιδιά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και το άλλο τη δωρεάν τροφοδοσία με φυσικό αέριο όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμαρχος εκτίμησε πως υπάρχει ήδη θετική ανταπόκριση από την εταιρεία, καθώς ζητά καθημερινά στοιχεία σχετικά με την υλοποίηση των δύο αιτημάτων, ενώ όπως σημείωσε, στα μέσα της εβδομάδας, εκπρόσωποι της Gastrade αναμένεται να βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη για περαιτέρω επαφές.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη είναι η Πρωτοβουλία που έχουν αναπτύξει πολίτες της ΑΜΘ για τη δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ, καθώς η κοντινότερη – και με μόλις 8 κρεβάτια – βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΘ ΣΤΗΝ ΠΑΜΘ – Δεν συγκρίνεται το οικονομικό κόστος με τον πόνο όσων θρηνούν τα παιδιά τους.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Μαρτίου, 2024 14:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV