Διακίνηση σε Έβρο και Ροδόπη με… εισιτήρια λεωφορείου και μεταφορά με μοτοσυκλέτα

Συντάκτης Νewsroom 15 Μαΐου, 2019 14:25

Διακίνηση σε Έβρο και Ροδόπη με… εισιτήρια λεωφορείου και μεταφορά με μοτοσυκλέτα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την 13 και 14-5-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας 26χρονος αλλοδαπός και ένας 56χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 13-5-2019 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε αρχικά την είσοδο από την Τουρκία στη χώρα μας σε δύο μη νόμιμους μετανάστες, καθοδηγώντας τους πεζή στο ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, όπου τους προμήθευσε με εισιτήρια που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.


Στη δεύτερη περίπτωση,  την 14-5-2019 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 56χρονου οδηγού περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθόσον όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα και τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


Συντάκτης Νewsroom 15 Μαΐου, 2019 14:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV